avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul copilului

toata lumea vb de dreptul tatalui si dreptul mamei cand este vorba de un divort . haideti sa nu mai fim egoisti si sa vb de drepturile copilului deoarece si acestia au legi si drepturi care trebuiesc respectate . parerea mea este ca ar trebui ca o institutie sa se ocupe de aceste legi iar acea institutie sa aiba puterea sa ia si hotarari in regim de urgenta fara a mai fi nevoita sa astepte termenele judecatoresti . haideti sa facem ceva impreuna pentru ca ,copii sa nu mai fie folositi in cazurile de divort ca niste lucruri de razbunare intre cei care decid sa se desparta . de curand am citit legea 272 din 2004 care da dreptul copiilor sa armana in stransa legatura cu toate persoanele de care aceasta este atasata de ce li se permite unora dintre parinti sa le ingradeasca acest drept copilului mai ales daca judecatoria nu a decis inca cui vor fi incredintati , cu toate ca legea se refera si la pastrarea legaturilor dupa divort dintre copii ambi parinti bunici si toate persoanele care au facut parte din viata lor . in cazul meu nu am fost lasat nici eu nici rudele mele sa vedem copii de mai bine de 5 saptamani , am pe rol divortul si ordonanta presidentiala dar nimeni nu ma poate ajuta sa-mi vad copii de ce nu li se respecta drepturile acestora ????
Cel mai recent răspuns: ancro , utilizator 16:04, 10 Decembrie 2008
Foarte ok parerea dumneavoastra,dar sa vorbim ,despre copil totusi,in doi ani si cinci luni dejamfara sa avem frictiuni,ma rog,asta pentru ca am dorit sa fie un climat bun pentru copil,dar,..in conditiile in care ,tatal nu se ocupa de copil cand acesta este in spital,eu nu mai pot considera acesta un comportament responsabil pentru un parinte,de aici ,incep serios sa ma gandesc la binele copilului meu,si astfel am luat decizia de a stabili un climat legal,dar cu toate astea,ce conteaza ce sentimente are sau nu tatal fata de mama,scuze..cred ca important este ce sentiment are pentru copilul lui,ori asta e de pus la indioala,iar in acest caz, consider ca mai bine pentru copil este sa fie lasat in pace,nu amagit o data pe luna,..haidet sa fim seriosi.
Repet: sentimentgele tatalui fata de mama se confunda cu cele pentru copil in primii ani de viata, am crezut ca am fost clara, asta e importanta lor...
E foarte legal climatul in care parintii unui copil, necasatoriti, exercita impreuna drepturile si obligatiile parintesti. De fapt, asta e si regula climatului legal, exceptia abia fiind incredintarea numai catre unul dintre parinti.
Deci climatul actual e perfect in acord cu legea si scopul ei.
Nici tata nu a avut grija de mine cand eram in spital de regula... O singura data a stat cu mine, pentru ca era mama internata de asemenea... Si nu insemna ca nu ma iubeste, ci ca statea mama cu mine si el avea deplina incredere in ea. Cand nu a mai fost posibil, a avut grija si de mine si de mama si de casa si de tot...
Caci sa iubesti un copil nu inseamna sa te bati cu celalalt parinte care se interneaza cu copilul etc.
Ci sa ai grija de el cand are el nevoie...
De aia am intrebat care sunt sentimentele lui fata de dv., caci imi pare ca dv. simtiti o nevoie si nu copilul.
De asemenea, pentru copil e mai ine o data pe luna decat deloc; o spun psihologii, nu eu... Ce faceti daca se enerveaza si tatal si cere vizite la domiciliul sau, va ia copilul 2-4 zile pe luna si-l duce la sotie acasa? Asta doriti?

Va doresc un copil fericit si sper sa nu luati de rau ce v-am spus, vad deja ca v-ati suparat de prima data... Regret ca am facut asta, am vrut doar sa vedeti si un alt punct de vedere, poate mai obiectiv...
nu este vorba de nici-o suparare,este parerea dumneavoastra,este vorba de copilul meu,in nici un caz de sentimentele tatalui fata de mama,scuze ,repet este vorba ,de copilul meu,care ,ca orice copil are nevoie de o prezenta constanta ,si de implicarea tatalui in cresterea si educarea lui,ori cand tatal nu face acest lucru,sa-mi spuneti ce psiholog afirma ca este benefic pentru copil
sa va reformulez,tatal,care figureaza in certificatul de nastere la rubrica tata,a incetat vizitarea copilului sau in momentul in care am luat decizia sa stabilesc un cadru legal pentru situatia copilului,pentru pensie alimentara,ori acum ,inainte sa inaintez actiunea,gandesc ca nu vad de ce tatal pretinde sa mai aiba drept de a vizita copilul,din moment ce in fapt,de o luna nu isi vede copilul,si nu contribuie la cresterea lui,alte nelamuriri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului conjugal impreuna cu minorii, fara consimtamantul tatalui Augusta2010 Augusta2010 Cum poate proceda un tata daca sotia si mama copiilor lui pleaca de acasa luand si cei doi copii minori, fara stirea si consimtamantul lui? Catre ce institutie ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Exista sanse ca tatal din acte, dar nu biologic, sa nu obtina custodia sau dreptul de vizita dupa tagada si divort? alexafarcas alexafarcas SITUATIA, PE SCURT E URMATOAREA: in urma separarii in fapt, dar neintaintarii divortului fiecare dintre parteneri intra intr-o noua relatie. Dna ramane ... (vezi toată discuția)