avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... INSOLVENTA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

INSOLVENTA

AM DESCHIS UN PROCES IN PRETENTII AL UNEI FIRME INTRATE DEJA IN INSOLVENTA sUNT SCUTIT DE PLATA TAXEI DE TIMBRU?JUDECATORUL ZICE CA DA, INSA IMI CERE SA I ADUC HOTARARE IREVOCABILA PE CARE NU MI O DA NIMENI DEOARECE INSOLVENTA ARE TERMEN IN MAI .CUM FAC DOVADA?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:18, 10 Aprilie 2012
sUNT SCUTIT DE PLATA TAXEI DE TIMBRU?

in conformitate cu prevederile art 77 din L 85/2006 doar actiunile introduse de adm judiciar/lichidator sunt scutite. Dvs ce calitate aveti ??
Pana nu exista o hotarare definitiva si irevocabila de deschidere a procedurii insolventei, nu vi se pot aplica prevederile art. 77 din legea nr. 85/2006. Simpla formulare si depunere la registratura instantei a unei cererii de deschidere a procedurii insolventei nu se prezuma ca este si aprobata de instanta.
Daca instanta a aprobat deja deschiderea procedurii si nu aveti comunicarea hotararii, solicitati emiterea unei copii dupa hotararea aflata la dosarul de insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti formula o cerere reconventionala intr-o cerere de declansare a falimentului rokambole rokambole Deoarece a devenit o moda sa formulezi la cerere de faliment, ptr. evitarea taxei de timbru, se pune intrebarea daca si debiturul, in cadrul actiunii de ... (vezi toată discuția)
Datorie aparuta in tabelul final de create dar platita tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, In calitate de debitor am cerut intrarea in proced simplificata de insolv si faliment, instanta a acordat termen de definitivare a ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru si timbru judiciar crisad crisad Pentru o contestatie la deschidere procedura insolventa, pentru o pretinsa creanta de peste 100.000 RON, trebuie achitata taxa judiciara de timbru de 120 RON ... (vezi toată discuția)