Buna seara.sunt in proces cu asociatia de proprietari,am cerut o expertiza contabila deoarece am platit in lunile aprilie.mai iunie si iulie si ei i-mi mai cereau odata bani.Dupa expertiza prejudiciu a fost mai mic.intimplarea afacut sa ma uit in dosar si sa constat ca: exprtul parte nu avea carnetul lor vizat si buletinul expirat de trei ani?ce este de facut in acest caz?UNDE POT FACE O SESIZARE ORI RECLAMATIE.MULTUMESC
ce are a face expirarea buletinului cu expertiza...:-/ daca sunteti in proces cu asociatia si ati cerut expertiza, expertul a fost desemnat de catre instanta. Daca este asa, tot ce conteaza este expertiza...eventuala sesizare o puteti face instantei, la urmatorul termen de judecata, insa nu are nimic a face una cu alta...
Buna seara!
Cum adica ce are buletinul expirat cu expertiza????Era vorba despre expertul parte angajat de asociatia de proprietari nu de cel desemnat de instanta.Expertul parte in anul 2010 cand s-a efectuat expertiza avea buletinul expirat din anul 2007,nu cred ca de 3 ani nu s-a mai uitat pe buletin si totodata avea si carnetul de expert nevizat tot din anul 2007.Oare aceste lucruri in instanta nu s-au vazut?Pe mine ma primeau in proces daca aveam buletinul expirat?Va intrebam daca si unde anume pot face o sesizare ptr aceste nereguli si daca pot refuza plata acestui expert,al carui onorariu este trecut ca fiind cheltuieli de judecata,aceasta primind suma de 1500 ron,achitata pe doua facturi una de 1000 si cealalta de 500.
Multumesc!
Daca aveti documente in sensul precizat de dvs., sesizati in scris instanta de judecata. Expertul dorit de catre asociatia de proprietari trebuie si el acceptat de catre instanta si nominalizat ca expert observator, din partea asociatiei de proprietari.
La incredintarea efectuarii expertizei, instanta a intrebat avocatii partilor in proces sau inclusiv pe dvs. daca nu aveti avocat, daca aveti ceva impotriva ca unui anumit expert sa i se incredinteze efectuarea expertizei.
Puteti solicita oficial, la Biroul de expertize, printr-o cerere scrisa, in care sa precizati suspiciunile dvs., eventual sa anexati documente/ audienta la presedintele tribunalului, daca la data precizata de dvs., expertul ..... avea toate documentele necesare pentru a efectua o expertiza.
Vizarea legitimatiilor expertilor se face periodic de catre MJ, la o data anuntata prin Biroul de expertiza, existand posibilitatea ca legitimatia de expert sa nu fie vizata la zi, dar expertul sa fie autorizat de MJ sa efectueze expertize.
Pentru buletin expirat, expertul poate primi o amenda de la Politie, daca aceasta s-a sesizat la schimbarea buletinului.
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns,instanta nu mi-a intrebat avocata daca este de acord cu expertul parte ales de catre asociatie,mai mult noi nici macar nu am asistat la expertiza deoarece doamna avocat a fost in concediu,insa a sunat experta desemnata de instanta,i-a explicat situatia si a rugat-o sa ne instinteze pe noi,lucru care bineinteles nu s-a intamplat.
In ceea ce priveste sesizarea la Biroul Local pentru Expertie de la Tribunalul Bucuresti,a fost facuta,dar am primit ca raspuns ca nu este de competenta lor ci a celor de la CECCAR,''care este persoana juridica de utilitate publica si autonoma care acorda si retrage dreptul de exercitare a profesiei de expert contabil si de contabil autorizat si are dreptul sa controleze competenta si moralitatea membrilor sai,precum si calitatea serviciilor prestate de acestia'' si ca fata de acestea Biroul local pentru expertize judiciare nu are competenta legala sa aprecieze asupra solicitarii mele.