avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare neanuntata de catre proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare neanuntata de catre proprietar

Buna ziua
Stau in chirie intr-un apartament cu doua camere din septembrie 2009. Am incheiat contract de inchiriere in care scria ca dupa un an se reziliaza. Noi nu am mai incheiat alt contract. Am platit in continuare chiria ba chiar in ultimele luni prin virament bancar cu specificatia a ceea ce reprezinta suma respectiva.
Intr-o dimineata o agentie imobiliara ne-a batut la usa ptr vanzarea apartamentului spunand ca avea intalnire cu proprietarul ptr vanzare. Noi nu am fost anuntati. Am incercat sa dau de proprietar insa mi s-a raspuns ca este in ungaria si ca vine joi in timisoara( Dupa multe incercari de a-l contacta). Joi incerc sa dau de el si nu raspunde. Dupa un timp suna spunand ca este in timisoara, eu fiind in timpul orelor de lucru am amanat intalnirea dupa ora 4. Dupa 4 nu raspunde. Trimti un mesaj in care cer explicatii pentru sambata dorind sa stiu daca va vinde. Luni dimineata primesc un mesaj ca apartamentul se va vinde si un numar de telefon pentru mai multe detalii. Sun la acel numar unde raspunde o doamna de la agentia imobiliara care imi spune ca aintrat deja de doua ori in apartament JOI cu proprietarul si cumparatorul...ea stiind ca sunt informata, si luni pentru poze cu cei de la banca, cumparator si mama proprietarului. Nu am fost anuntata de nici una din aceste vizite care s-au intamplat pe ascuns fara stirea si prezenta mea. Doamna de la agentie a mai declarat raspicat ca daca se ajunge la proces il va sustine pe proprietar.
Cel mai recent răspuns: marie_aangel , utilizator 13:36, 10 Aprilie 2012
In situatia in care la momentul patrunderii in proprietate,dvs nu detineti contract de inchiriere valabil,va confruntati cu o situatie delicata,respectiv nu puteti sustine si proba temeinicia circumstantelor in care dvs ocupati acel spatiu cu destinatia de locuit
Proprietarul spatiului ,neavand contract de inchiriere in derulare ,este liber sa dispuna de proprietate sa ,dupa cum intelege de cuviinta
In situatia in care nu au disparut bunuri ce va apartin-aflate in proprietatea ocupata de dvs fara forme legale,nu se justifica eventuala actiune in instanta,
Da, insa nu se aplica prelungirea tacita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentul imobiliar drepturi FoxXeL FoxXeL Salut. Acum cateva luni m-am mutat in chirie cu sotia la o garsoniera. Totul a fost ok, nu am avut probleme nici cu agentul imobiliar cat nici cu proprietarul. ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartamente kindbutnottoomuch kindbutnottoomuch Buna ziua. Am mai postat aceasta intrebare ca raspuns la un subiect deschis de alta peroana, insa acel subiect banuiesc ca nu mai este urmarit. Vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament cu mandatar costinliviu costinliviu doresc sa inchiriez un apartament in bucuresti, insa am unele dificultati! proprietarul este plecat in strainatate, are mandatar insa acesta nu domiciliaza in ... (vezi toată discuția)