avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si custodie

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti cum ar putea x proceda in situatia urmatoare:
X si Y sunt casatoriti, au un copil de 2 ani, el nu a mai adus salariul in casa de 3 luni, ea nu se mai poate descurca cu banii ( salariul ei de 700 RON ) si decide sa il paraseasca ( cu acordul lui ). Pleaca si se muta in alt oras impreuna cu parintii ei si copilul.
El acum doreste divort prin comun acord si sustine ca ii va ceda si custodia.
Ea nu este de acord cu acest tip de divort, sustine ca nu a fost si ea de acord cu el. Este de acord si ii va incredinta divortul numai daca depune el dosarul.
Intrebarea mea este : El poate sa depuna dosarul daca nu are certificatul de casatorie? Nici originalul nici macar o copie.
O afecteaza cumva faptul ca a parasit domiciliul lor comun inainte de inaintarea procesului de divort? Chiar daca a avut motive solide? Mentionez ca el a fost de acord cu aceasta plecare, martori exista, nu este insa,semnatura lui pe o foaie cu acest lucru.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:47, 11 Aprilie 2012
Buna ziua,
Legat de ce ati spus mai sus " Nu este in avantajul ei ca sotul sa ceara divortul pt ca trebuie sa insire si ceva motive" credeti ca faptul ca a plecat din localitate cu copilul, va fi in dezavantajul ei?

Multumesc anticipat!

Buna ziua,
nu va fi in dezavantaj, chiar daca sotul se va lega de asta, doamna va dovedi ca n-a plecat de bine, ci pt ca sotul nu participa la cheltuieli, la intretinerea sotiei si a copilului
Asa este, dar eu ma tot intreb cum ar putea dovedi faptul ca el nu a ajutat-o cu banii in casa. Intr-adevar eu stiu chiar la sotul ei faptul ca nu "ar fi primit salariu" cateva luni de la patron, lucru care s-a dovedit fals prin extrasul de cont. Sa inteleg ca eu as putea depune marturie cu ce stiu direct de la el?
Da, puteti depune marturie despre ce ati vazut si auzit fie de la unul sau altul.. ca si doamna probabil vi s-a vaitat de ce se intampla in familia ei..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul unilateral soryn77 soryn77 Buna ziua!! Sunt casatorit din 2009 ,am un copil de 4 ani pe care il cresc singur de 2 ani,de cind sotia ne-a parasit . ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez bladecris bladecris Buna ziua, am cateva intrebari referitoare la divort, prin postul pe acest forum as dori si alte pareri in speranta ca voi gasi o solutionare mai rapida sau ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturile parintesti maria8888 maria8888 buna ziua! as dori parerea domnilor si doamnelor avocat in urmatorul caz: divort cu minor incheiat prin hotarare judecatoreasca astfel:minorul incredintat ... (vezi toată discuția)