avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata alocatiei de stat pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata alocatiei de stat pentru copii

Copilul meu s-a nascut pe 1 februarie 2012 si a primit alocatia incepand cu luna martie. As dori sa stiu daca este corect. Cu alte cuvinte pentru perioada lunii februarie copilul meu nu a existat. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreib , utilizator 20:45, 10 Aprilie 2012
1. Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii spune:

Art. 6
(1) Stabilirea dreptului de alocatie de stat pentru copii se face pe baza cererii si a actelor din care rezulta indeplinirea conditiilor de acordare a acestui drept.
...
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
(6) Dreptul la alocatia de stat pentru copii inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care nu mai sunt indeplinite conditiile de acordare.

2. Asadar alocatia de stat pentru copii se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul si inceteaza cu luna urmatoare celei in care implineste 18 ani.
Multumesc foarte mult pentru promtitudine. Eu inteleg ca banii mii recuperez dupa 18 ani. Daca ma mai gandesc ca de la 2 la 18 ani alocatia va fi de 42 lei, deduc ca nu mai am ce recupera. Multumesc inca o data si felicit "avocatnet.ro".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata prima luna de alocatie a nou nascutului!!! buzurinn buzurinn Buna ziua, am si eu o nelamurire, am fost sa depun dosarul de alocatie si indemnizatiea fetitei ( nascuta 03.07.2013 ) iar doamna de la oficiu mi-a spus pe un ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza si cum se plateste alocatia copilului in varsta de pana la 2 ani? ingeracul ingeracul eu am nascut pe 1 februarie iar dosarul pt alocatie l-am depus pe 13 februarie. pe 14 aprilie imi intresera in cont 240ron. cum se calculeaza alocatia? din ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,va rog sa-mi spuneti si mie alocatia de stat pt copii pana la varsta de 2 ani este 200 de lei? de cand se da aceasta alocatie? din luna in care s-a ... (vezi toată discuția)