avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... interpretare: cauza accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

interpretare: cauza accident

1) accident rutier incadrat cu art 178 si art 184.cp cauza (din declaratiile a doi martori ) adormire la volan ?
2) accident rutier incadrat cu art 178 si 184 cp. cauza (din declaratia soferului )uitandu-se in stanga in oglinda retrovizoare pt schimbarea benzii de mers la orbit soarele ! INTREBARE :judecatorii poate lua in calcul circumstanta atenuanta la punctul 2 sau este una si acelasi lucru la ambele puncte (este vb de acelasi accident ) va tine cont de ceva judecatorii?
Cel mai recent răspuns: okey , utilizator 12:15, 23 Aprilie 2012
Judecatorul va aprecia in concret asupra cauzei prin raportare la intreg materialul probator al cauzei...referitor la circumstantele reale de savarasire a faptei. Daca exista probe din care rezulta ca soferul a avut vizibilitate redusa, aceste aspect poate avea o influenta pozitiva asupra individualizarii pedepsei.
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
ma refer la faptul ca are vreo influenta pozitiva asupra soferului ca a intors capul in stanga spre oglinda retrovizorie si a fost orbit de soare sau instanta tine cont de declaratiile unor martori ca soferul a adormit la volan dar soferul sustine ca a fost orbit de soare CUM INTERPRETEAZA INSTANTA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta ce va considera? nikolos nikolos intr-un accident rutier care va avea vrun efect in fata instantei faptul ca am fost orbit de soare si nu am mai apreciat bine distanta sau ca am adormit la ... (vezi toată discuția)
Concurs de infractiuni, pedeapsa cu suspendare? okey okey intr-un accident rutier fara a se incalca vreo lege de circulatie pe fondul atipiri la volan [ fiind sofer profesionist ] s-a soldat cu moartea unui pasager si ... (vezi toată discuția)
Soferul beneficiaza de despagubiri de la asigurari? joc joc ca sofer avand un accident privid art 178 si 184 [ un decedat si 5 victime cu 60 zile si una cu 90 zile CML] in fata instantei imi recunosc vina ca oricum ma ... (vezi toată discuția)