avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pot emite facturi? - PFA neplatitor TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pot emite facturi? - PFA neplatitor TVA

Buna ziua, as avea si eu o intrebare:
pot emite facturi si avize de insotire a marfii daca sunt PFA neplatitoare de TVA?
Mentionez ca obiectul meu de activitate este "Fabricarea imitatiilor de bijuterii si articole similare"- cod CAEN 3213 si am furnizat deja cateva obiecte la un magazin pe baza de aviz.
Cum voi face inregistrarea in Registrul jurnal de incasari si plati?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Silvasanu , utilizator 21:25, 10 Aprilie 2012
Da. Emiteti facturi specifice celor neplatitori de tva.
In registrul jurnal de incasari si plati se trec doar sumele din incasarile si platile cu chitanta, bon fiscal sau prin contul bancar. Nu se trec facturile.
Multumesc pentru raspuns dar trebuie sa inregistrez undeva facturile si avizele intocmite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online MariaPostolache MariaPostolache Buna ziua. De aproape doi ani vand bijuterii handmade pe diferite platforme din afara. Acest hobby in momentul de fata imi permite lejer sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Despre impozit emiliamaria emiliamaria Buna ziua, Doresc sa aflu in ce grila de impozitare se afla cod CAEN 3213(fabricarea imitatiilor de bijuterii si articole similare) ,daca imi fac un PFA.As ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)