avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinul sustine ca am gardul construit cu un metru pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinul sustine ca am gardul construit cu un metru pe parcela lui

Am cumparat o casa acum 5 ani, iar langa terenul meu se afla un teren care vecinii spun ca ar fi al primariei. Acum am aflat ca o persoana (care se prezinta ca fiind proprietarul acelei parcele) doreste sa vanda acel teren unei terte persoane iar mie mi se imputa ca gardul meu ar fi pe terenul acestuia. Nu am facut masuratori, dar s-ar putea sa aiba dreptate. Doresc sa ajung la o intelegere cu proprietarul dar se pare ca si-a gasit deja un cumparator. Ce pot sa fac? Astept cu nerabdare orice idei. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters248763 , utilizator 22:31, 10 Aprilie 2012
Simplu: chemati un inginer de cadastru si faceti masuratori... asa veti vedea daca are sau nu dreptate.

Exista si posibilitatea rezolvarii pe calea unei actiuni in instanta: actiune in granituire
ce se intampla daca are dreptate proprietarul. Vreau sa mentionez ca este vorba despre un gard de 30 m, din beton, asa ca nu-l pot muta prea usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru pe suprafata mai lata decat ma lasa vecinul aducsd aducsd Buna ziua. Am cumparat un teren de la proprietarul y. Teren cu cadastru si intabulat (suprafata 1700mp latime 23 aprox). Proprietarul Y a cumparat terenul acum ... (vezi toată discuția)
Granituire dheedo dheedo Buna ziua, in 2011 am cumparat o casa cu terenul aferent, proprietate imprejmuita provizoriu de vanzator cu un gard de sarma. La putin timp dupa incheierea ... (vezi toată discuția)
Mutare gard si inscriere carte funciara Mircea Razvan Mircea Razvan Tatal meu veteran de razboi impreuna cu mama mea au achizitionat un teren de 500m.p. in 1957 la Busteni.La acea data nu erau consemnate laturile ci numai ... (vezi toată discuția)