avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 320 ind.1 C.pr.pen.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 320 ind.1 C.pr.pen.

daca o persoana este trimisa in judecata pentru 2 fapte, aflate in concurs real, si recunoaste savarsirea doar a unei fapte, mai pot fi aplicate dispoz. art.320 ind.1 C.pr.pen?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:00, 10 Aprilie 2012
Nu , fiindca trebuie sa recunoasca toate invinuirile din rechizitoriu, deci recunoasterea nu poate sa fie doar partiala.
Nu, pentru aplicarea art. 320 ind 1, trebuie recunoscute faptele asa cum au fost retinute in actul de sesizare
dar oare nu i se aduce un prejudiciu inculpatului? ma refer la situatia in care este trimis in judecata pentru 2 fapte, care nu au legatura unele cu altele, dupa ce anterior in cursul urmaririi penale cele 2 dosare au fost conexate! Astfel daca s-ar fi judecat separat cel putin pentru o fapta ar fi beneficiat de reducere, dar pentru ca s-a decis conexarea-avand la baza argumentul suprem de o mai buna infaptuire a justitie- el sa nu beneficieze.
Consider ca este o nedreptate si pentru ca la momentul individualizarii pedepselor se aplica o pedeapsa pentru fiecare infractiune iar abia apoi se contopesc, astfel ca nu vad de ce nu s/ar aplica art.320 ind.1 pt aceasta????
Nu i se aduce niciun prejudiciu inculpatului.
Asa este legea.Ori recunoasteti tot ori nu se aplica acest text de lege.
Incercati sa va angajati avocat pentru a va lamuri pe deplini deoarece este greu sa va lamuriti fara ca avocatul sa studieze in concret cazul.
Daca nu exista probe in acuzare se respinge art 320 ind. 1 C.pr. pen. chiar daca recunoasteti tot.
Adica dvs. puteti recunoaste dar avocatul sa va apere ca nu exista probe.
Este doar o versiune.Pot fi insa mult mai multe variante in functie de situatia concreta existenta.
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea in totalitate a faptelor din rechizitoriu art. 320 indice 1 c.pr.pen. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In art 320 ind. 1 alin 2 C.pr.pen. se prevede ca nu se admit decat inscrisuri in circumstantiere. Daca se depun insa inscrisuri care combat faptele descrise ... (vezi toată discuția)
Infractiuni vvvvvv vvvvvv Inculpatul mai poate beneficia de prevederile art. 320 indice 1 C.p.p. , daca recunoaste doar o parte a faptelor savarsite , retinute in rechizitoriu , iar ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei (art 320 indice 1 c.pr.pen.).instantele audiaza sau nu audiaza inculpatii? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Instantele audiaza sau nu inculpatii in cazul in care se cere aplicarea art. 320 indice 1 C.pr. pen.? Conform acestui text de lege situatia nu pare tocmai ... (vezi toată discuția)