Am o executare pe numele meu la un credit neplatit de sot in care eu sunt coplatitor. Mi se poate pune poprire pe contul de salariu pe toti banii? Mentionez ca el nu poate plati pt ca este arestat. Stiu ca la un titlu executoriu se poate opri 1/3 din salariu.
Chiar daca mai am un credit pe numele meu tot 1/3 din salariu mi se poate opri? Eu mai pot recupera vreodata banii pe care o sa-i platesc pentru creditul sotului? Pt ca vreau sa divortez.
Pentru raspuns corect,precizati de la inceput situatia reala cu care va confruntati
In situatia in care exista mai multe credite de recuperat,conform Codului Muncii,retinerile din salariu,cumulate,nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariu net
Poprirea va fi de1/3 cat celalalt credit al dvs il platiti de bunavoie, nu a ajuns la executare silita.
Sunteti executata silit pt creditul sotului pt ca sunteti coplatitor la credit, situatia nu se va schimba prin divort.
Ati avea un drept de creanta la partaj daca dovediti ca acel credit a fost folosit integral de sot pt sine sau chiar folosit la comun, l-ati achitat singura