avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinul vrea sa-si construiasca o cladire care imi ia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinul vrea sa-si construiasca o cladire care imi ia tot soarele

vecinul doreste sa construiasca o cladire, iar prin aceasta eu voi fi privat de lumina soarelui cel putin 2/3 din zi. Mentionez ca pe partea de unde rasare soarele ma invecinez cu doua blocuri de locuit iar singurul spatiu pe unde casa mea primeste lumina soarelui este zona in care urmeaza ca vecinul sa construiasca acea cladire.
Pot sa impiedic in vreun fel construirea acelei cladiri?
Cel mai recent răspuns: ContSters248763 , utilizator 16:44, 13 Aprilie 2012
Daca are autorizatie de constructie si respecta regimul de inaltime ,precum si retragerile stabilite prin certificatul de urbanism,nu prea aveti ce sa i faceti.
nu este nici o reglementare care sa prevada in mod expres ca trebuie sa-mi dau si eu acordul?
Distanţa între 2 clădiri trebuie să fie jumătate din înălţimea clădirii dar nu mai mică de 3m. Acestea fiind condiţiile de însorire, dispuse prin O.536-1997 al ministrului sănătăţii. şi arătate şi în Regulamentul general de urbanism. Nu are de ce să vă ceară acceptul atâta vreme cât respectă aliniamentul dispus prin C.U. Acest accept este necesar pentru construcţii pe calcan, pentru distanţe mai mici decât cele prevăzute de cod civil, etc.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri, chiar daca din pacate nu gasesc nici o cale de scapare.
Sarbatori Fericite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructia noua a vecinului mi-a luat lumina soarelui pe tot parcursul zileibuna ziua. langa casa mea s-a ridicat o cladire p+1. de la casa ... anla2 anla2 Buna ziua. Langa casa mea s-a ridicat o cladire P+1. De la casa mea pana la hotar e o distanta de 1,4 m care acopera picatura streasinei si am 2 ferestre. ... (vezi toată discuția)
Vecinul are nevoie de acordul pentru a construi un p+2 lipit de calcan taberecusuflet taberecusuflet Vecinul m-a anuntat printr-o scrisoare oficiala ca urmeaza sa construiasca un P+2 lipit de calcan si ca trebuie sa ii las in casa pe cei de la Inspectoratul in ... (vezi toată discuția)
Distanta legala pentru construirea unei case dianacrisan dianacrisan Buna ziua, va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Vrem sa ne construim o casa si curtea este stramta in latime, iar intre casa pe care vrem ... (vezi toată discuția)