avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Nevasta plecata in Italia,traieste cu altcineva.Am doi copii,15 si 17 ani,casa trecuta pe numele sotiei.Vreau sa stiu daca pot obtine custodia copiilor si alte bunuri(apartamentul).Cate infatisari sunt necesare in caz de neprezentare a sotiei?
Mentionez ca apartamentul a fost obtinut in urma unei repartitii de la fabrica prin anul 1987 pe numele sotiei iar apoi s-a cumparat platindu-se o parte din rate si in timpul casatoriei.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:40, 11 Aprilie 2012
In cazul neprezentarii sotiei va dura ceva mai mult. Custodia va fi comuna iar locuinta minorilor va fi stabilita in functie de dorinta lor.

In privinta locuintei, aveti drept de creanta pentru banii cu care ati contribuit, in rest nu aveti nici un drept asupra apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa divortez ContSters48937 ContSters48937 buna ziua, suntem casatoriti din august 2006, sotul nu avea servici, a lucra doar 9 luni de zile in 2004. in ian 2007 a velit in italia, unde mama lui era ... (vezi toată discuția)
Divort.urgent aynee_0n3 aynee_0n3 scriu aici pentru ca am nevoie de un sfat...poveste este urmatoarea: el este insurat cu ea de 12 ani. El este mai mare decat ea cu 12 ani.Acum 5 ani au adoptat ... (vezi toată discuția)
Divort minuiza minuiza Buna ziua. Vreau sa depun dosarul de divort. Situatia este urmatoarea: avem 2 copii, de 4 ani si unul de o luna. Apartamentul este inpotecat pentru inca 8 ani. ... (vezi toată discuția)