avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate in devalmasie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate in devalmasie

Buna ziua
incerc sa execut silit un debitor si de la biroul de executare mi s-a spus ca acesta detine un aparatament in devalmasie cu sotia sa, si ca trebuie sa solicit iesirea din indiviziune.
ma puteti ajuta, va rog, cu cateva sfaturi: cum ar trebui conceputa cererea catre instanta, care este valoarea taxei de timbru, temeiul legal.............
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 14:54, 19 Aprilie 2012
conform 493 c.pr.civ. puteti cerere imparteala bunurilor comune sau puteti urmari cota parte a debitoarului, cand aceasta este cunoscuta.
actiunea se numeste partaj bunuri comune/ lichidare regim matrimonial.
instanta este judecatoria
mult noroc
pot cere iesirea din indiviziune pe calea contestatiei la executare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, contestatie la executare....? robertsega32 robertsega32 In cazul in care avem un BO avalizat si ne indreptam impotriva avalistului, iar acesta are imobilele in proprietate comuna cu sotia sa, trebuie facut partajul ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune (proprietate in devalmasie a sotilor) laura-jurist laura-jurist buna seara se poate solicita iesirea din proprietate in devalmasie a 2 soti asupra unui imobil, prin contestatia la executare facuta de creditorul unia dintre ... (vezi toată discuția)