avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parintii mei vor face contract de vanzare-cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parintii mei vor face contract de vanzare-cumparare fratelui meu, obiectul contractului fiind casa acestora.

intrebarea mea este daca acest contract de vanzare-cumparare poate fi atacat in instanta sau contestat intr-un anume fel. mentionez ca parintii mei nu se afla in deplinatatea capacitatilor mintale!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:10, 12 Aprilie 2012
Daca aveti interesul sa nu intervina aceasta operatiune si parintii dv. sunt lipsiti de discernamant, puteti solicita punerea sub interdictie a acestora. In acest mod blocati intentia acestora de instrainare a imobilului.
Atunci nu-l pot incheia valabil in fat notarului!Nu se paote semna un consimtamant viciat de incapacitate!
:fight:
In ce sens nu se afla in "deplinatatea capacitatilor mentale"?
Daca asa-zisele lor probleme mentale sunt reale si sunt evidentiate printr-un certificat medical in acest sens,atunci actul de vanzare-cumparare poate fi atacat in urma acestui lucru.
Deasemenea,si in cazul in care pretul vanzarii apartamentului va fi unul injust,putand astfel invoca o donatie mascata.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
Raoul_mw, utilizator
Sanctiunea pentru lipsa discernamantului fiind nulitatea relativa, nu sta in puterea tertilor sa atace actul pentru acest motiv.

Intrebarea formulata de adutescu are rostul ei si s-ar impune un raspuns inainte de orice alte speculatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac mostenire VSTORM VSTORM Buna ziua , Situatia mea din prezent este urmatoarea : Bunicul din partea tatalui a decedat in sep 2015 , succesiunea pe apartamentul acestora nefiind ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare Aioanei Gabriela Aioanei Gabriela In situatia in care o familie , sot si sotie, ambii proprietari ai unui apartament dobandit in timpul casatoriei vor sa il vanda dar sotia este paralizata si ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare-cumparare lazar nicoleta lazar nicoleta parintii mei doresc sa-mi lase apartamentul pe care il detin printr-un act de vanzare -cumparare,dar au trecut amandoi de varsta de 70 ani si am auzit ca dupa ... (vezi toată discuția)