avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tata psihopat are drept de vizita copil minor?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tata psihopat are drept de vizita copil minor?

buna ziua
am o intrebare: in cazul in care divortul este pronuntat iar programul de vizita pentru un copil minor este deja stabilit in urma unui acord de mediere incheiat de un avocat mediator , se poate obtine ulterior restrangerea programului de vizita, respectiv vizitele sa fie facute in prezenta unei terte persoane? dat fiind ca tatal minorului a fost diagnosticat cu psihopatie (tulburare de comportament cu deviatii sexuale - parafilie) iar in urma vizitei tatal a aratat poze indecente copilului minor
copilul minor de 4 ani a fost evaluat de mai multi medici de neuropsihiatrie infantila si mai multi psihologi cu specializarea pediatrie si am in acest sens si acte doveditoare prin care se arata cum copilul are stari nevrotice accentuate in urma vizitelor tatalui
ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:38, 18 Aprilie 2012
Se va face o expertiza psihologica si in functie de toate probele instanta va hotara.
Procesul este complicat deoarece instanta nu prea poate nici sa interzica total dreptul tatalui minorului la vizita.
O limitare ar putea avea insa sanse daca se va dovedi ca este in interesul suprem al minorului sa se procedeze asa.
Pe baza acestor probe, a marturiilor, eu cred ca aceste vizite pot fi interzise de instanta sau limitate si sa se desfasoare in prezenta unui psiholog/ asistent social.
Cred ca se poate cere in acest caz decaderea din drepturi ale taticului obsedat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am sanse sa obtin custodia totala a fiicei mele? anna4 anna4 Buna ziua,vreau sa divortez de sotul meu,certuri zilnice,nu contribuie la cresterea copilului in varsta de 5 ani,orice gest al copilului il irita,banii ii ... (vezi toată discuția)
Tatal fara drept de vizita IsabelleMarcovici IsabelleMarcovici Buna ziua, imi puteti spune va rog, un tata care nu are drept de vizita, isi poate vizita copilul la gradinita? Daca da, in ce conditii? Ce instrumente ... (vezi toată discuția)