avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere la 5 luni dupa intoarcerea din concediu d ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere la 5 luni dupa intoarcerea din concediu d crestere copil

Buna ziua.am primit decizie de concediere la 5 luni dupa ce am revenit la serviciu din concediul de 2 ani de crestere si ingrijire copil pe motiv ca sucursala unde sunt nu este performanta.momentan sunt in preaviz de 20 zile.vroiam parerea voastra legata de legalitatea sau nu a acestei decizii..multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:43, 11 Aprilie 2012
Da, este legala aceasta decizie pana la anularea ei de catre instanta de judecata ... intrand sun incidenta OUG nr.148/2005 in CCC, la revenirea din CCC nu exista nicio masura de protectie a salariatului respectiv, acesta putand fi concediat imediat dupa revenirea din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa trimit in somaj o persoana care va reveni la serviciu din ccc? danabunea danabunea Daca o persoan care e in ingrijire copil si in martie ar trebui sa vina la servici, dar intre timp i s-a desfiintat postul pot sa o dau in somaj? Cand o sa am ... (vezi toată discuția)
Angajatorul este obligat sa ma tina 6 luni sau poate sa ma concedieze dupa ce ma intorc din ccc? cristina.00 cristina.00 Am nascut in noiembrie 2010 si ma voi reintoarce din cic in noiembrie 2012. Din cate am inteles, patronul la care lucrez ar intentiona sa anjajeze pe cineva ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu ingrijire copil Dnvs Dnvs Buna ziua Am nascut in august 2010 si am beneficiat de concediul de ingrijire copil de doi ani, urmand a ma intoarce la serviciu in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)