avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietati

in 25-03-1999 am cumparat un teren. La momentul respectiv eram casatorita cu un cetatean italian. Dupa divort cum se poate impartii terenul? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tut_trademark , utilizator 20:58, 11 Aprilie 2012
In contractul de vanzare cumparare este trecut si italianul?
Terenul se imparte dupa regulile romanesti, in cote egale daca ambii sunteti proprietari.
Bunul dobandit in timpul casatoriei este un bun comun, astfel incat legea prezuma o contributie egala a sotilor la dobandirea bunului. in aceasta situatie bunul se va imparti 50%-50%. Sotii pot dovedi o contributie mai mare la dobandirea bunului, situatie in care bunul se va imparti conform contributiei acestora. De asemenea, unul din soti poate face dovada ca este bun propriu, caz in care nu se va mai imparti.
In speta exemplificata se ia in calcul contractul de vanzare-cumparare pe care dvs. l-ati intocmit in mod obligatoriu in fata unui notar public, astfel spus daca la rubrica cumparator sunteti trecut doar dumneavoastra atunci nu va trebui sa impartiti terenul cu nimeni in schimb daca e trecut si italianul atunci se va aplica relgulile proprietatii comune a sotilor iar judecatorul va fi cel care va hotara in caz concret in ce cote sau in ce pricente se va imparti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare alina240 alina240 As avea si eu o intrebare. Cetatean strain casatorit cu cetatean roman si detin impreuna o proprietate compusa din casa si teren. Din cauza ca cetateanul ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract vanz-cumparare cu procente tony123 tony123 Buna ziua! Am cumparat un teren in 2006, sotul meu (cu care am facut cununia in acel an) neparticipand cu nimic. Se poate face acum un act aditional in care sa ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare anonim1979 anonim1979 buna ziua problema mea este urmatoarea: tatal sotului meu este decedat, exista un act in care sotul meu detine 3/8 din casa, fratele lui 3/8 din casa si mama ... (vezi toată discuția)