avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pamant bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pamant bunici

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Bunici mei sa hotarat sa imparta pamantul detinut fiilor(respectiv mama mea).La rand mama mea a hotarat sa mi-l lase mie sa imi construiesc casa(totul a fost la nivel de discutie).
Intrebarea mea este: pot face actele pe acest pamant(cadastru,inatbulare.etc.) daca bunici mei detin numai chitanta de vanzare cumparare si actele care sa faceau in anul 1954,sau e nevoie de o reinoire a actelor bunicilor.
Sau dati-mi o idee cum sa fac aceste acte fara sa depind de unchii mei si de actele bunicilor(in cazul care trebuie reinoite actele)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: r3lutzu , utilizator 13:57, 13 Mai 2012
~ Conținut șters la cerere ~
themis a scris:

Daca totul a fost la nivel de discutie, asa cum afirmati in topic, nu prea vad cum ati putea deveni proprietar. Ar fi nevoie ca acea discutie sa se materializeze in niste inscrisuri intre bunici si copiii lor, apoi intre mama dumneavoastra si dumneavoastra, inscrisuri care apoi sa fie valorificate in instanta in cadrul unei actiuni in prestatie tabulara si partaj.

Multumesc pt raspuns. dar cand spunesti inscrisuri la ce va referiti? Sa inteleg ca pot sa ma apuc de casa pamaintul fiind pe numele bunicilor? si dupa moartea lor(bunici) sa am aceea hartie in care sa scrie ca a fost de acord toata lumea la momentul discutiei? Va rog tare mult daca imi puteti explica mai in detaliu la ce vareferiti cand spuneti inscrisuri!
Va doresc o zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie cu probleme cristi_mre cristi_mre Buna. Am primit, prin donatie, o casa la tara. Era casa bunicilor. In urma succesiunii succesive, mama, unchiul si matusa, mi-au donat cotele lor din ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune și donații: pot fi schimbate ulterior deciziile luate în timpul dezbaterii? AliceW AliceW Bună ziua ! Am nevoie de o parere avizată . Mama , mătușa și unchiul meu doresc să facă succesiunea casei unde locuim . Unchiul meu dorește să ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se da urmatoarea situatie: in urma cu mai multi ani, ... talidae2000 talidae2000 Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: in urma cu mai multi ani, bunicii mei materni au facut unchiului meu un contract de intretinere (acesta si familia lui: ... (vezi toată discuția)