avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, ipoteca...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, ipoteca...

Am avut o camera de camin, pe care am vandut-o cand m-am casatorit si, la cumpararea unui apartament am facut impreuna credit ipotecar la banca, iar avansul a fost platit din banii mei (camera de camin vanduta).

In urma divortului, la partaj, pot sa cer valoarea camerei de camin (care am avut dinainte de casatorie)?

Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare facut cu banca, este trecut avansul ca platit din forte proprii (ale mele).
Cel mai recent răspuns: dragomir_irina , utilizator 10:37, 12 Aprilie 2012
In opinia mea puteti, intrucat contravaloarea primita in urma instrainarii unui bun propriu, are acelasi regim , devine bun propriu.Suma incasata pe imobilul vandut a intrat in patrimoniul dvs., ca bun propriu.
Ramane sa faceti dovada aportului dvs. cu banii obtinuti din tr-un bun propriu.
Puteti cere contravaloarea avansului (am inteles ca puteti dovedi in instanta, in contractul de vanzare cumparare fiind mentionat ca avansul este achitat din banii dumneavoastra personali) si o sulta reprezentand cota parte din ratele achitate comun pana la momentul divortului.
Cat ma costa acest proces pt a-mi recupera banii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu probleme alexa75 alexa75 Sunt casatorita de 1 an si am urmatoarea problema: sotul meu a mai fost casatorit si are o fetita din prima casatorie. Cand ne-am casatorit aveam un ... (vezi toată discuția)
Dreptul la chirie iulia2000 iulia2000 Dupa casatorie am cumparat un imobil impreuna cu sotul printr-un credit ipotecar pe vreo 33 de ani.El avea o garsoniera dinainte de casatorie.A vandut ... (vezi toată discuția)
Partaj hadrian74 hadrian74 Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)