avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau adeverinta !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau adeverinta !

Am plecat de pe un post de conducere dintro firma cu salariu mare , sa fac echipa cu niste fosti sefi spunandu-mi ca totul va fi.... super bine !
Am venit pe un salariu mult mai mic ,cu un target precis . De a implementa duplicatul unui brand pe piata romaneasca .
Dupa aproape un an de zile cu eforturi considerabile fizice si psihice din partea mea pentru a obtine rezultate bune ( pentru care am si venit in echipa) am fost anuntat ca postul pe care eram se va reduce! Si sunt nevoit sa-mi caut un alt loc de munca in aceasta perioada grea.
Lichidarea a fost o bataie de joc . Nu mi-am primit drepturile salariale in integralitatea lor . Au spus, daca accept ceea ce vor da ei , imi vor trimite banii ! Avand nevoie acuta de bani ,am acceptat ! La predare am dat un alt telefon in schimbul celui dat de firma .
Iar acum , adeverinta prin care spune ca am fost salariatul firmei nu am primit-o nici in acest moment in care va scriu. ( preavizul a expirat in data de 08 03 2012) . Dar primesc telefoane dorind sa le trimit telefonul dat de firna un( Nokia C 3) .Ce sa fac in acest caz ! Vreau adeverinta!#-o

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 21:51, 11 Aprilie 2012
Treaba asta se poate rezolva pe cale amiabila sau pe cale litigioasa.
Pentru ca ambele parti au o problema. Ei nu v-au eliberat adeverinta care atesta perioada de angajat, insa nici dumneavoastra nu ati predat inventarul, adica sunteti in situatia de a nu se putea incheia fisa de lichidare.
Sfatul meu este sa inapoiati telefonul (chiar credeti ca puteti folosi un truc de copil mic gen "iti dau lucrul tau daca tu imi dai lucrul meu"). Lasati-i pe dansii fara vreun motiv de a va imputa ceva. Dupa care trimiteti o adresa in care sa solicitati in scris eliberarea adeverintei conform obligatiilor statuate in codul muncii. Avertizati ca nerespectarea art. 34 alin. 5 din Codul Muncii constand in refuzul de a elibera salariatului un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei 1.000 lei, conform art. 276 alin.1 lit a din Codul Muncii. Adresa o trimiteti recomandat cu confirmare de primire si avertizati ca, daca se expun riscului amenzii mentionate mai sus si pot fi dati in judecata pentru eventualele daune pe care le veti suferi in eventualitate in care nu va veti putea angaja/primi somaj din cauza lipsei adeverintei
Daca nu primiti adeverinta, adresati-va ITM-ului cu toate dovezile anexate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta de angajator soso35 soso35 Buna ziua. Va rog daca ma puteti sfatui cum sa procedez in urmatoarea situatie: Sunt in somaj de la 15 iulie dupa o concediere colectiva iar sotia este ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime fc_andu fc_andu Buna seara! As dori sa stiu daca in conditiile in care am lucrat la o firma aproximativ 6 luni, nu mi s-a facut catre de munca dar din cate stiu am contractul ... (vezi toată discuția)
Fostul angajator ma acuza de furt ioana dimassi ioana dimassi Buna ziua, Am urmatoarea problema: la aprox 3 luni de cand am plecat din firma unde lucram am primit un telefon de la fostul meu sef conform caruia imi spunea ... (vezi toată discuția)