avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fostul angajator ma acuza de furt
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fostul angajator ma acuza de furt

Buna ziua,
Am urmatoarea problema: la aprox 3 luni de cand am plecat din firma unde lucram am primit un telefon de la fostul meu sef conform caruia imi spunea ca sunt acuzata de furtul unui telefon mobil din firma. in timpul cat am fost angajata acolo am achizitonat doua telefoane de la compania de telefonie mobila cu care lucrau cu ajutorul punctelor de loialitate. Ambele telefoane au fost luate pe numele firmei de catre mine fiind imputernicita sa fac lucrul acesta. La momentul incheiereii contactului de munca firma mi-a dat o hartie prin care spunea ca nu am debite fata de ei.
Eu nu am primit nici un telefon din cele doua pe care le-am luat la momentul respectiv si nici nu exista un document conform caruia am predat firmei aceste telefoane si ei le folosesc si acum. Ambele tel au fost luate pentru actionarii firmei. Datorita acestor intamplari nu vor sa imi elibereze adeverinta de vechime...

Ce as putea face in acest caz sa demonstrez ca nu sunt vinovata si cum as putea sa obtin acesta adeverinta pe cont propriu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 16 Iulie 2009
poate puteti lua legatura cu actionarii firmei care sa confirme primirea acelor telefoane, ar fi cel mai onorabil sa zicem
Oricum daca v-au semnat ca nu aveti datorii la ei, nu prea au ce sa faca, doar vorba e de ei, sa zicem asa.

Discutati la ITM desper aceasta adeverinta , un exemplar ar putea sa fie la ITM.
Faceti solicitarea eliberarii adeverintei in scrsi si trimiteti cu confirmare de primire la societate.
Daca nu va raspund pozitiv faceti sesizare la ITM.
Avand acel document emis de catre firma la incetarea raporturilor contractuale de munca cu societatea practic sunteti exonerata de orice fel de raspundere.
Inainte de a face totusi o reclamatie pentru obtinerea acelei adeverinte privind vechimea este bine sa purtati o discutie fata in fata cu actionarii societatii respective referitor la acele telefoane fiindca nu este bine sa lasati sa existe suspiciuni cu privire la corectitudinea dvs! Mai ales ca in viata este bine sa lasati loc de buna ziua in masura in care acest lucru este posibil!:)
Pentru ce va trebuie aceea adeverinta ? La somaj?.....Daca Da , este interesant acest articol: [ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~
1. Daca va acuza de furt trebuie sa vadea in judecata si sa si dovedeasca acest lucru.
2. Daca nu va da adeverinta faceti o sesizare la AJOFM care au obligatia legala sa verifice, sa aplice amenda legaja si sa-l oblige sa va dea adeverinta:
3. Neeliberarea de catre angajator a adeverintei constituie contraventie, potrivit art. 113 lit. j) din Legea nr. 76/2002 si se sanctioneaza cu amenda prevazuta la art. 114 alin. (1) lit. a) din aceeasi lege - de la 3.000 lei la 5.000 lei - de catre organele de control ale structurilor teritoriale ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca care au competenta constatarii si sanctionarii contraventiilor prevazute de lege.

Alte discuții în legătură

Urgent!!! va rog un sfat. e posibil asa ceva dpdv legal? elishor elishor Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat la urmatoarea situatie: mi-am dat demisia de la o firma anul trecut prin septembrie-octombrie, moment in care am cerut ... (vezi toată discuția)
Acte alonso_first_one alonso_first_one Buna ziua! va rog frumos sa imi spuneti si mie ce acte trebuie sa primeasca angajatul la parasirea unui loc de munca,pe baza demisiei.Mie de fiecare data mi ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la cas corinacarstoiu corinacarstoiu Fostul meu angajator refuza sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la CAS. Am avut niste probleme cu dumnealui, a depus o plangere ... (vezi toată discuția)