Buna ziua,
Am urmatoarea problema: la aprox 3 luni de cand am plecat din firma unde lucram am primit un telefon de la fostul meu sef conform caruia imi spunea ca sunt acuzata de furtul unui telefon mobil din firma. in timpul cat am fost angajata acolo am achizitonat doua telefoane de la compania de telefonie mobila cu care lucrau cu ajutorul punctelor de loialitate. Ambele telefoane au fost luate pe numele firmei de catre mine fiind imputernicita sa fac lucrul acesta. La momentul incheiereii contactului de munca firma mi-a dat o hartie prin care spunea ca nu am debite fata de ei.
Eu nu am primit nici un telefon din cele doua pe care le-am luat la momentul respectiv si nici nu exista un document conform caruia am predat firmei aceste telefoane si ei le folosesc si acum. Ambele tel au fost luate pentru actionarii firmei. Datorita acestor intamplari nu vor sa imi elibereze adeverinta de vechime...
Ce as putea face in acest caz sa demonstrez ca nu sunt vinovata si cum as putea sa obtin acesta adeverinta pe cont propriu?
Va multumesc
Am citit cu atentie postarea dumneavoastra si sincer din ce am dedus sunteti un om cu bun simt care a dat din pacate peste niste angajtori cu o lipsa grava de caracter. Din pacate faptul ca fostul dumneavoastra angajator va acuza doar verbal de furtul acestor telefoane nu va afecteaza cu absolut nimic in obtinerea dreptului dumneavoastra. Banuiesc ca au atins coarda dumneavoastra sensibila, respectiv bunul simt. Din pacate sunt foarte multi angajatori care recurg, in situatii similare, la astfel de gesturi, mergand pe impactul psihologic.
In primul rand furtul in sine trebuie dovedit. Daca fapta se intampla pe perioada CIM, trebuie neaparat sa existe o decizie de imputatie, semnata de dumneavoastra. Daca fapta se intampla dupa expirarea CIM, trebuie sa existe o plangere prealabila la politie. Problema dumneavoastra se rezolva foarte usor. Ati uitat sa precizati daca vi s-a inmanat nota de lichidare. In cazul in care vi s-a inmanat nota de lichidare, mergeti la Inspectoratul Teritorial de Munca, impreuna cu CIM si solicitati inspectorului de personal care se ocupa de firma, sa va elibereze aceasta adeverinta.
In cazul in care nu v-a fost inmanata nota de lichidare, adresati-va cu o plangere la ITM atat in scris cat si on-line;)
Intai dati drumul la plangere on line deoarece in baza Legii nr 544/2001 privind accesul liber la informatii de interes public, aces gen de plageri formulate on line au prioritate. Si asa nu riscati ca plangerea dvs scrisa sa ajunga in mainile cui nu trebuie, sa se faca pierduta ;)
Nu stiu daca am reusit cat de cat sa va mai linistesc, dar un singur lucru trebuie sa tinem minte cu totii: pe lumea asta avem si DREPTURI nu numai obligatii.
Va doresc mult succes. Daca va mai pot ajuta cu vreo informatie, va stau la dispozitie
Va multumesc pentru interesul cu care ati tratat problema mea.
Documentul care mi-a fost eliberat in care se mentioneaza ca nu am debite fata de fostul angajat este o decizie semnata si stampilata, inregistrata la ITM.
Adeverinta de vechime imi este necesara deoarece eu am avut CIM iar angajatorul actual imi va completa in CM in baza acestor adeverinte.
Atunci nu va trebuie adeverinta de evchime. Este suficient contractul individual de munca de la fostul angajator care atesta inceputul perioadei de lucru si nota de lichidare care atesta incetarea contractului de munca. Unui inspector istet ii sunt suficiente aceste doua documente pentru a va opera in cartea de munca vechimea de la locul anterior.
Depuneti o solicitare catre ITM prin care solicitati eliberarea unei adeverinte pe perioada lucrata la acel angajator ... Dupa primirea numarului de inregistrare puteti sa mergeti la inspectorul la care este repartizat fostul angajator si sa-i depuneti o copie de pe aceasta solicitare pentru a se urgenta rezolvarea problemei.:)
Acte
alonso_first_one
Buna ziua! va rog frumos sa imi spuneti si mie ce acte trebuie sa primeasca angajatul la parasirea unui loc de munca,pe baza demisiei.Mie de fiecare data mi ... (vezi toată discuția)