Opinia mea este ca nu poate fi.
Legea nr. 303/2004 (r1) din 28/06/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor prevede urmatoarele:
Art. 8. - (1) Judecătorilor şi procurorilor le este interzis:
a) să desfăşoare activităţi comerciale, direct sau prin persoane interpuse;
b) să desfăşoare activităţi de arbitraj în litigii civile, comerciale sau de altă natură;
c) să aibă calitatea de asociat sau de membru în organele de conducere, administrare sau control la societăţi civile, societăţi comerciale, inclusiv bănci sau alte instituţii de credit, societăţi de asigurare ori financiare, companii naţionale, societăţi naţionale sau regii autonome;
d) să aibă calitatea de membru al unui grup de interes economic.
In categoria societatilor civile despre care face vorbire lit c fac parte si ONG-urile.
Ok, atunci cum va explicati ca exista Asociatia Magistratilor din Romania....? Banuiesc ca in aceasta entitate una din conditii este sa ai calitatea de magistrat. [ link extern ]
Eu cred ca trebuie facuta distinctie intre organizatie profesionala (Asociatia Magistratilor din Romania)- din care poate face parte si ONG- din care nu poate face parte
Magistrat incompatibil
flrn468
Am o nelamurire. Exista incompatibilitate pe Legea 92 pe 1992, respectiv pe Legea 303 pe 2004 cu privire la magistrati care sunt membri fondatori intr-un srl ? ... (vezi toată discuția)