avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Incompatibilitati privind personalului auxiliar de ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Incompatibilitati privind personalului auxiliar de specialitate al instanþelor Judecãtoreºti ºi al parchetelor de pe lângã acestea

As avea on intrebare in legatura cu art. 77 din legea nr. 567 din 9 decembrie 2004 actualizata privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor Judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea: " ART. 77 (1) Functia de grefier este incompatibila cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice. (2) Grefierilor le este interzis: a) sa desfasoare activitati comerciale, direct sau prin persoane interpuse; b) sa desfasoare activitati de arbitraj in litigii civile, comerciale sau de alta natura; c) sa aiba calitatea de asociat sau de membru in organele de conducere, administrare ori de control la societati civile, societati comerciale, inclusiv la banci sau la alte institutii de credit, societati de asigurare ori financiare, companii nationale, societati nationale sau regii autonome; d) sa aiba calitatea de membru al unui grup de interes economic. (3) Prin derogare de la regula prevazuta la alin. (2) lit. c), grefierii pot fi actionari sau asociati ca urmare a legii privind privatizarea in masa." Este permis grefierilor sa detina actiuni tranzactionate la bursele din Romania sau din afara tarii si respectiv daca este permis grefierilor sa efectueze tranzactii pe pietele de capital? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: atzucna , utilizator 18:39, 18 Iulie 2011
NU
dar un grefier poate fi asociat la un srl?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate s.r.l. ELENADYS ELENADYS Buna ziua, Am nevoie de o consiliere .Vreau sa particip la concursul pr postul de grefier arhivar.Legea 567/2004 spune : 1) Funcţia de grefier este ... (vezi toată discuția)
Magistrat incompatibil flrn468 flrn468 Am o nelamurire. Exista incompatibilitate pe Legea 92 pe 1992, respectiv pe Legea 303 pe 2004 cu privire la magistrati care sunt membri fondatori intr-un srl ? ... (vezi toată discuția)
Grefier vs asociat atzucna atzucna exista posibilitaTEA SA FI GREFIER SI IN ACELASI TIMP SI ASOCIAT LA UN SRL? EXISTA CEVA ARTICOLE DE LEGE? (vezi toată discuția)