avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare activitate S.R.L.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare activitate S.R.L.

Buna ziua,

Am nevoie de o consiliere .Vreau sa particip la concursul pr postul de grefier arhivar.Legea 567/2004 spune :
1) Funcţia de grefier este incompatibilă cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice.
(2) Grefierilor le este interzis:
a) să desfăşoare activităţi comerciale, direct sau prin persoane interpuse;
b) să desfăşoare activităţi de arbitraj în litigii civile, comerciale sau de altă natură;
c) să aibă calitatea de asociat sau de membru în organele de conducere, administrare ori de control la societăţi civile, societăţi comerciale, inclusiv la bănci sau la alte instituţii de credit, societăţi de asigurare ori financiare, companii naţionale, societăţi naţionale sau regii autonome;
d) să aibă calitatea de membru al unui grup de interes economic
3) Prin derogare de la regula prevăzută la alin. (2) lit. c), grefierii pot fi acţionari sau asociaţi ca urmare a legii privind privatizarea în masă.
Eu am infiintat un SRL in 2005 (am si un asociat),societatea nu mai are activitate din 2007, insa nu am incetat activitatea la registrul comertului.
Intrebarile mele sunt ,daca pot avea functia de grefier arhivar in conditiile in care sunt asociat ,existand o derogare ,insa nu o inteleg .Si daca nu se poate ,care sunt pasii pt a-mi suspenda activitatea .

Cel mai recent răspuns: ELENADYS , utilizator 10:46, 18 Decembrie 2008
faceti cesiunea partilor sociale.
3) Prin derogare de la regula prevăzută la alin. (2) lit. c), grefierii pot fi acţionari sau asociaţi ca urmare a legii privind privatizarea în masă.
Derogarea se refera la cupoanele primite de catre toti cetatenii romaniei dupa 89 prin care s-a facut privatizarea societatilor comerciale existente pana la acea ora.In principiu toti cetatenii tarii sunt intr-un fel sau altul actionari.
Deci alea nu se pun.In ceea ce priveste societatea dumneavoastra, trebuie sa va adresati registrului comertului si sa cereti radierea societatii.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati privind personalului auxiliar de specialitate al instanþelor judecãtoreºti ºi al parchetelor de pe lângã acestea exuser exuser As avea on intrebare in legatura cu art. 77 din legea nr. 567 din 9 decembrie 2004 actualizata privind statutul personalului auxiliar de specialitate al ... (vezi toată discuția)
Magistrat incompatibil flrn468 flrn468 Am o nelamurire. Exista incompatibilitate pe Legea 92 pe 1992, respectiv pe Legea 303 pe 2004 cu privire la magistrati care sunt membri fondatori intr-un srl ? ... (vezi toată discuția)
Grefier vs asociat atzucna atzucna exista posibilitaTEA SA FI GREFIER SI IN ACELASI TIMP SI ASOCIAT LA UN SRL? EXISTA CEVA ARTICOLE DE LEGE? (vezi toată discuția)