avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca esti angajata cu 4h/zi mai poti beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca esti angajata cu 4h/zi mai poti beneficia de prenatal?

Buna ziua,stiu ca pentru a putea beneficia de prenatalul de la stat trebuie sa lucrezi minim 1an la un loc de munca
daca esti angajat part time 4h mai este valabil?
Situatia prevazuta la lit.j este aplicabila numai daca va angajati intr-o perioada de maxim 3 luni de la incetarea c.i.m. la un alt amnagajtor cu c.i.m. pe durata determinata .. in alte situatii, nu este aplicabila aceasta prevedere.
freeelis:

Dupa incetarea unui CIM pe perioada determinata poate fi incheiat un alt CIM, tot pe perioada determinata, in termen de 3 luni, la acelasi angajator, nu neaparat la alt angajator.
Intr-adevar, asa este ... trebuia sa fac si aceasta precizare .. la alte situatii ma refeream la o durata mai mare de peste 3 luni ...:bow:

p.s.
sunt bune si completarile aduse de colegi sau de prieteni ..chiar daca sunt virtuali :yes:
freeelis a scris:

Intr-adevar, asa este ... trebuia sa fac si aceasta precizare .. la alte situatii ma refeream la o durata mai mare de peste 3 luni ...:bow:

p.s.
sunt bune si completarile aduse de colegi sau de prieteni ..chiar daca sunt virtuali :yes:


in caz ca as ramane insarcinata mai devreme (ex. cele 6luni de somaj si inca 3-4 luni lucrate)???
oricum in primele luni de sarcina nu te scutesc de munca asa ca s-ar mai aduna acolo,dar nu s-ar face alte 6luni pe langa somaj?
Dvs trebuie sa aveti in vedere cele 12 luni dinaintea nasterii copilului .. fie realizati numai venituri supuse impozitului pe venit , fie va regasiti numai intr-o perioada asimilata sau se pot cumula cele doua perioade ...

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Elena0512 Elena0512 Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului daca in ultimul an am lucrat doar cateva luni? Se mai acorda sau conditia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil kattycatalina kattycatalina lucrez de 1luna si beneficiez si de stimulent de insertie( 4 luni). Daca as ramane insarcinata in viitorul apropiat mai pot beneficia de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinamihalache alinamihalache Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot primi indemnizatie de crestere a copilului daca sunt angajata cu contract pe perioada determinata si angajatorul hotareste ... (vezi toată discuția)