avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... BNR mi-a furat din buzunar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

BNR mi-a furat din buzunar

Contractez un imprumut la BCR, in lei, la recomandarea BNR de a contracta imprumut in lei ca fiind mai avantajos, la 3,7 RON-1 Euro. Vine criza, cu mentinerea fortata a cursului RON-Euro, Euro trebuind sa se aprecieze la 6 RON dar a fost pastrat la aproximativ 4 RON. Ca urmare, datoria Romaniei creste si Guvernul decide si taierea salariului meu cu 25%. Astfel, contractul cu BCR si-a schimbat pretul relativ fara aprobarea mea din cauza BNR, in dezavantajul meu. In comparatie cu mine, cei cu imprumuturi in Euro au fost favorizati. In plus, nu inteleg de ce a trebuit sa suport mai mult decat altii datoriile publice prin taiere salariala cand deservesc un serviciu public conceput PENTRU TOTI cetatenii romani.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
Cadrian70, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cadrian70 , utilizator 11:39, 12 Aprilie 2012
Ce inseamna "contractul cu BCR si-a schimbat pretul relativ fara aprobarea mea ..."? La un imprumut in lei nu exista fluctuatia cursului valutar. Verificati, in cazul in care vi s-a marit dobanda (la un imprumut in lei nu are ce sa se mareasca altceva), daca exista o clauza in acest sens, modul de majorare, instiintare a dvs. ...
Si-a schimbat pretul pentru ca BNR mi-a luat 25% din salariu. Contractul cu BCR a fost facut pe baza unui salariu care a fost apoi diminuat de masurile Guvernului determinate de BNR. Daca BNR lasa liber cursul euro ron nu mai mi se taia din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformarea in ron apreturilor afisate in euro cretzustancu cretzustancu Buna seara Am nevoie de ajutor pentru a evita o eventuala tentativa de inselatorie. Vreau sa cumpar o masina noua al carei pret este afisat in euro. Eu am ... (vezi toată discuția)
Curs de facturare cristiangheorghe cristiangheorghe daca poate cineva sa ma ajute: daca eu merg la un furnizor de echipamente IT&C sa achizitionez o serie de produse, la ce curs de schimb trebuie sa se intocmeze ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare imobil O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! Vand un imobil pentru un vumparator cu prima casa. Am inceput negocierile acum cateva luni in urma si ne-am inteles in preti in euro. A trecut ... (vezi toată discuția)