avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere probleme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere probleme

Buna ziua! Am un ap. cu 2 camere,situat la parter, care este liber din august anul trecut( consum 0, persoane 0). In schimb intretinerea imi vine mai mult de 110 lei/luna.Am intrebat administratorul si mi-a spus ca asa trebuie sa fie: parti comune, om de serviciu, administratie,lift(cu toate ca ap. este la parter) si fond de reparatii( 40 lei/luna,pe care ii dau de 6 ani- ce s-o repara nu stiu). Va rog sa imi spuneti,daca se poate, ce ar trebui sa platesc la un ap. in care nu locuieste nimeni si consumul e o,situat la parter. Cu multumiri. PS: Administratorul spune ca pe luna noiembrie am restanta(cu toate ca pe lunile urmatoare(dec,ian,feb,mart) mi-a incasat banii pe intertinere) si ca el mi-a facut chitanta pe intertinerea din luna noiembrie(pe data de 18 ian) si ca asteapta sa ii dau banii.La avizier,cand am platit intretinerea,luna noiembrie nu aparea ca restanta. E normal sa faca chitanta si sa nu incaseze banii si nici restanta sa nu o afiseze la avizier?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 13:42, 13 Aprilie 2012
Pentru faptul ca nu locuiti in imobil sunteti scutit de plata acelor cheltuieli care se impart pe numar de persoane: gaze, electricitate, gunoi.
In rest trebuie sa achitati toate cheltuielile care se impart pe cota-parte indiviza, fiind proprietar al acelui imobil.

Sigur ca trebuie sa contribuiti si dv. la fondul se reparatii, iar daca vreti sa stiti ce se face cu acesti bani puteti intreba in fiecare luna administratorul ce lucrari s-au mai facut in bloc sau ce se are planificat sa se faca.

Chestiunea cu plata pe noiembrie s-a intamplat pentru ca administratorul fiind sigur ca, fiind un bun platnic, veti veni si veti achita intretinerea. A operat in contabilitate ca fiind plata facuta (chitanta emisa) si nu ati aparut restant. Ca multumire pentru faptul ca s-a gandit la dv. sa nu apareti cu restanta pe lista, acum dv. ce faceti? intrebati daca este legal sau nu.
Pai nu e legal, daca considerati ca un gest frumos poate fi rasplatit asa....., apai lasati-l sa va plateasca cota pe noiembrie din buzunarul lui si asa poate se va invata minte sa nu mai faca gesturi de bunavointa!
Trebuie sa achitati cheltuielile care se calculeaza pe cota-parte indiviza,iar in legatura cu liftul trebuie sa achitati intretinerea si reparatia acestuia indiferent daca locuiti la parter sau la ultimul etaj,nu veti plati energia electrica pentru acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare. eu sunt plecat din tara de 10 ani, in tot ... ferlusca ferlusca Am si eu o intrebare. Eu sunt plecat din tara de 10 ani, in tot acest timp am platit toate cheltuielile aferente liftului ( intretinere, revizie, reparatii, ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii liftului viorel69 viorel69 Buna ziua! Daca locuiesc la parter unui bloc care are lift trebuie sa platim pentru fiecare persoana intretinerea liftului? Noi nu folosim liftul. Daca nu ar ... (vezi toată discuția)
Legea lifturilor ianniglx ianniglx Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)