Am o intrebare, in cazul in care noua propunere de despagubire a propietarilor de drept ai caselor nationalizate sau preluate abuziv, devine lege si intr-adevar nu se vor mai acorda despagubiri in natura ci numai 15% din valoare imobilelor, se poate considera aceasta o noua incalcare a dreptului de propietate si prin urmare sa ne indreptam tot catre CEDO pentru a ni se face dreptate? Eu din ce am inteles CEDO nu a propus vreo plafonare ci doar a obligat statul roman sa gaseasca o solutie in favoarea propietarilor de drept. Nici vorba de vreo plafonare.
Da, eu cel putin o consider o incalcare a dreptului de proprietate si ceea ce face statul este doar sa amane platile.
Practic, acum statul nu mai are bani de platit despagubiri si nici actiuni la fondul proprietatea asa ca incearca prin aceasta manevra sa amane 2-3 ani platile cat dureaza sa se finalizeze procesele la CEDO dar ulterior o sa se trezeasca ca in loc sa plateasca in pana 10 ani aceste despagubiri va fi obligat sa le plateasca peste 2-3 ani si toti odata.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Inca o intrebare daca sunteti mai informat decat mine. Aceasta noua lege va viza numai imobilele nationalizate sau si cele preluate abuziv. In cazul meu imobilul a fost preluat abuziv si deja mi s-a restituit o buna parte din el, mai sunt in proces pentru ce a mai ramas din el de recuperat.
In orice caz ce se incearca a se face nu e dreptate decat intr-o viziune stalinista, mi-e greu sa cred ca Cedo va inchide ochii la asa ceva.
Va multumesc ! Da este doar un proiect , dar e ingrijorator faptul ca intr-o tara din Uniunea Europeana in al doilea deceniu al secolului 21 asa ceva se discuta la nivelul guvernului.
Revendicari case
Mihaita123
Am vrut sa revendic o casa cu legea 10/2001 . Am pierdut insa procesul. Judecatorii corupti din Romania au favorizat Consiliul Judetean care detine ilegal ... (vezi toată discuția)