avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru autovehicul achizitionat pe asociatie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru autovehicul achizitionat pe asociatie

Trebuie platit TVA la achizitia unui autoturism second-hand pe o asociatie non-profit neplatitoare de TVA? Sau exista scutire?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 23:07, 15 Aprilie 2012
daca cel ce vinde este platitor de tva, nu exista nicio scutire in acest sens.
doar daca vanzatorul a avut dreptul de deducere limitat la achizitia autoturismului se poate factura fara tva.
Autoturismul este second-hand, este dintr-o reprezentanta din Germania, am citit ca ei pot factura fara TVA, dar nu stiu in ce conditii. Intrebam ca sa stiu ce sa cer si cum sa procedez....
ei pot factura fara tva dar asociatia este obligata sa plateasca tva in romania, fiind neplatitoare de tva, prin depunerea decontului special de tva.
daca valoarea achizitiei nu depaseste 10000 euro se poate plati tva direct in germania (cota este mai mica).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto din ue mariusf09 mariusf09 Buna seara, Am un SRL, micro, neplatitoare de TVA. Vreau sa achizitionez un autoturism din spatiul UE. Spuneti-mi va rog din punct de vedere al TVA ce ... (vezi toată discuția)
Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)