avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Schimbarea gradului de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Schimbarea gradului de handicap

Hristos a Inviat!

Vreau sa revin cu o discutie care a inceput in luna septembrie a anului trecut ( www.avocatnet.ro/content/for... ).
Dupa ce instanta s-a pronuntat in favoarea pensionarului din acea discutie, Casa de pensii a facut recurs in care motiveaza decizia lor prin faptul ca "la data iesirii la pensie, gradul de handicap era III, iar la calcularea drepturilor de pensie se ia in considerare legislatia in vigoare la acea data!"
Recursul se judeca pe 18 aprilie!
Cel mai recent răspuns: psyffor , utilizator 23:07, 29 Iunie 2013
Buna ziua,

Sunt si eu interesata de acest subiect si din pacate trebuie sa conteste decizia privind recuperarea sumelor considerate necuvenite in urmatoarele 2 zile.
Va rog mult sa imi spuneti cum ati procedat si care a fost in final decizia instantei.

Multumesc frumos!
ynocentta a scris:

Casa de pensii nu detine autoritatea si limita de competenta sa se implice in modificarea deciziilor de incadrare in grad de handicap .
In lipsa analizei documentelor succesiv depuse la dosarul de pensie este greu de exprimat opinie



Buna seara,

Va rog mult, ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns referitor la situatia in care gradul de handicap se modifica ulterior stabilirii pensiei pentru limita varsta si vechime integrala. In aceasta situatie, se modifica si pensia, luandu-se in calcul stagiul de cotizare aferent noului handicap (conform ultimului Cerificat de handicap valabil si permanent) sau pensia nu se modifica, intrucat nu se iau in calcul modificarile gradului de handicap ulterioare STABILIRII pensiei?

Va multumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar gr. 1 invaliditate - handicap accentuat ccostras ccostras Pentru o persoana iesita la pensie din MAI in 2001 ca pensionar gr 1 de invaliditate(cancer osos cu amputatie picior de deasupra genunchiului, probleme ... (vezi toată discuția)
Schimbarea gradului de handicap nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua In urma revizuirii dosarului de pensie, Casa Judeteana de Pensii a modificat gradul de handicap din \"deficienta functionala accentuata\" in ... (vezi toată discuția)
Se poate cumula pensia de urmas cu indemnizatia de insotitor? surena surena Mama are o pensie de invaliditate gradul I de 500 lei (care s-a transformat din oficiu in pensie pentru limita de varsta ) si o indemnizatie pentru insotitor ... (vezi toată discuția)