avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... preluare contract de inchiriere cu statul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

preluare contract de inchiriere cu statul

stimati domni, am urmatorul caz, si as dori sa stiu ce e de facut, dupa cum urmeaza: suntem 6 frati iar mama noastra a fost titulara de contract de inchiriere cu sc orizont, timp de mai bine de 25 de ani. A decedat iar in timp de un an contractul a expirat fara a se prelua de catre vreun frate contractul respectiv intrucat s-au acumulat ceva datorii si am reusit sa l-e achitam pe parcurs. Problema este ca noi am dat o declaratie in fata notarului prin care suntem de acord ca sora noastra mai mare sa devina proprietara a imobilului dar asta in timpul in care contractul era deja expirat , dar aceste declaratii sunt la sora noastra si nu vrea sa ni le arate si spune ca sunt irevocabile. Se poate ca un astfel de act sa fie irevocabil si sa fi perfect valabil in conditiile in care contractul imobilului era deja expirat? Intre timp insa nu s-a facut nici un demers din partea ei sa cumpere imobilul sau sa faca ceva. de mentionat este faptul ca noi acum vrem sa reinnoim contractul cu sc orizont, dar ni se cer declaratii ca suntem de acord toti fratii sa numim un farte de al nostru titular de contract de inchiriere. Sora noastra spune ca ea in baza acelor declaratii de la notar ea trebuie sa preia contractul, iar noi nu mai vrem ca ea sa aiba vreun drept mai special decat noi ceilalti. Vrem sa preluam in sistem de inchiriere imobilul de la sc orizont si atat. Ce se poate face in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 23:31, 15 Aprilie 2012
In primul rand, va duceti toti fratii la notariat si revocati declaratiile ce le ati dat deja ca sunteti de acord sa preia sora acel contract... dupa care cu revocarea va duceti la AFI si solicitati reinoirea contractului de inchiriere si va treceti toti in acel contract... succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa nationalizata cica... Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Buna ziua, Va prezint o speta interesanta...2 frati locuiesc intr-o casa nationalizata de 30 de ani.Initial au fost si parintii fireste.Acestia au decedat ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract inchiriere cu icral natalias_111 natalias_111 Locuiesc intr-un apartament cu chirie la stat si la solicitarea mea catre ICRAL pentru prelungirea contractului de inchiriere mi s-a raspuns ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Preluare folosinta imobil aflat sub contract de comodat calexh calexh Buna ziua, Sub ce forma juridica care nu implica plata unei chirii se poate incheia un contract intre SC si beneficiarul unui contract de comodat de spatiu ... (vezi toată discuția)