avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare vanzare cumparare teren pe timpul secetei din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare vanzare cumparare teren pe timpul secetei din 1946

Ce sanse am de castig daca dau in judecata pe un consatean care are cumparat un teren cu suprafata de 1 ha de la bunici me pe timpul secetei din 1946 am inseles ca pe atunci era o lege care anulau aceste vanzari.Bunici sunt morti nau lasat nici un act despre aceasta vanzare numa de la primarie nea spus ca este vandut de pe timpul acela si in rolu vechi bunicu figureaza cu 3,5 ha in parcela respectiva ear pe titlu nou cu 2,5 ha.Nu stim cum sa vandut cu bani ori pe baza de cereale ca nam vazut actul respectiv batrani spun ca pe vremea aceia 1ha de pamant se vindea si pe un sac de faina.
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2012
parlac, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert27 , utilizator 11:25, 25 Noiembrie 2012
Si eu ma confrunt cu aceiasi problema.Vanzare facuta in 1947 in zona moldovei.zona afectata serios de seceta si foamete.Exista un act de vanzare cumparare intre bunicul (vanzator) si un vecin(cumparator).Am proces pe rol perdut o data...am facut recurs,la recurs mi-a trimis cauza spre rejudecare..ne-am rejudecat..iar mi-a respins cererea..o sa fac recurs..si dumnezeu cu mila..cred ca e proces de CEDO.Au venit in instanta cu o ORDONANTA PREZIDENTIALA..care spune asa:nu ni se reda terenul(la acea vreme) ca terenul vandut s-a constatat ca este SILISTE.legea care anuleaza acele vanzari nu specifica nimic de acest gen.Mai mult de atat acea ordonanta are o stampila ciudat aplicata...ceia ce m-a facut sa caut in arhivele nationale o copie legalizata,asa cum am gasit actul de vanzare in arhivele nationale trebuia sa gasesc si ordonanta.Am primit NEGATIE..acea ordonanta cu nr de inregistrare nu exista in arhive..si cu toate astea noi am pierdut de 2 ori un proces .Domnul avocat care ne reprezinta a cerut originalul acelei ordonante.Nu l-au depus.
Nu mai intra nimeni aici sa aiba un punct de vedere....Un sfat..O parere....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege/decret a anulat vanzarile de terenuri din zonele afectate de seceta din perioada 1946-1948? laum laum Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problma. In anul 1947 strabunica mea pe atunci vaduva si cu un singur baiat (bunicul meu) a vandut o bucata ... (vezi toată discuția)
Speta expropriere fara titlu c51888 c51888 Am si eu o speta la care va rog sa va dati cu parerea. „actiune in anulare acte juridice“ sau „actiune in constatare nulitate“? ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila si definitiva =0 dmdc dmdc Din anul 1999 am o hotarare definitiva si irevocabila conform careia paratul (o societate comerciala si consiliul local)este obligat sa lase ... (vezi toată discuția)