avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am fost amendati pentru ca am sarit gardul in gradina ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am fost amendati pentru ca am sarit gardul in gradina botanica

Buna ziua,
Acum patru luni am fost in oras cu niste prieteni, am stat pana tarziu iar cand am mers spre casa am vrut sa mergem pe o scurtatura si am vazut o gradina fara case sau ceva.Am sarit gardul si apoi a venit un portat la noi si a spus ca e gradina botanica si ca nu este voie sa intrii si i-am spus ca am inteles si sa ne scuza ca nu am stiut.In acel moment a chemat politia care ne-a amendat pe fiecare cu 500 lei.
As ndori sa stiu daca se poate da o amenda asa mare pentru ca ai sarit un gard.
STIMA,
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 18:29, 16 Aprilie 2012
Mi se pare ciudat faptul ca sunteti ingrijorat de faptul "daca se poate da o amenda asa mare pentru ca ai sarit un gard", in loc sa va interesati de cum puteti incerca sa anulati procesul verbal de contraventie.
Daca v-a amendat, inseamna ca aveti si acel PV, pe care va trebui sa scrie temeiul juridic al amenzii, adica ce articole din ce lege ati incalcat (probabil Legea 61/1991 republicata).
Cititi cu atentie acel PV si reveniti cu amanunte.


Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
daca vreti un raspuns : da , se poate, si cred ca ati aflat 'first hand'

dar Dnul Consilier are dreptate, trebuie sa precizati temeiul legal al amenzii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul! salajan_claudia salajan_claudia Am vazut ca multi aveti probleme cu vecini. La fel si eu. Am o casa cu curte interioara si gradina. Gradina a avut gard pana vecinul tupeist a luat o parte din ... (vezi toată discuția)
Legea 61/91 verificarea acesteia dintr-un pv Scumpik2003 Scumpik2003 Buna ziua, am fost amendata pentru tulburarea linistii si ordinii publice, scrie acolo: \\\\\\"prin producerea de zgomote\\\\\\" ( dar nu scrie si in ce fel) ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru tulburarea linistii si ordinii publice. pot sa achit jumatate din minim? BalescuDaniel BalescuDaniel am luat o amenda pt tulburarea linistii publice in valuare de 200 ron . as vrea sa stiu daca o achit in 48 de ore , platesc jumate , adica 100 ron ?..sau acest ... (vezi toată discuția)