avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea 61/91 verificarea acesteia dintr-un PV
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea 61/91 verificarea acesteia dintr-un PV

Buna ziua, am fost amendata pentru tulburarea linistii si ordinii publice, scrie acolo: "prin producerea de zgomote" ( dar nu scrie si in ce fel) cu 200 de roni.Va rog ajutati-ma, pentru a verifica daca cumva, am fost amendata dupa dupa articol gresit. In PV scrie asa: Art 3, punctul 25, legea 61/1991, art 4 lit D alin 1

Este posibil ca domnul agent, sa fi scris amenda dupa Legea 61/1991publicata in Monitorul Oficial nr. 77 din 31.1.2011 ci nu dupa cea din 2014 ? Si daca a gresit, se poate declara nula ?
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
Scumpik2003, utilizator
Cel mai recent răspuns: ispires , utilizator 01:12, 8 Octombrie 2015
Verificati data amenzii si legea respectiva 61/1991 in vigoare la data aplicarii amenzii (cu modificarile din anul respectiv). A fost modificata si in 2014 si in 2015. Daca amenda este mai recenta atunci se poate contesta in instanta si va reprezentati singura sau luati un avocat dar va cere onorariul care de obicei este mai mare darse poate recupera din daune. Eu am singura amenda din viata mea pe rol acum si am facut cerere de reexaminare. Pana acum m-am reprezentat singur. Va pot ajuta cu idei (sfaturi) daca prezentati cazul mai detaliat. Nu sunt avocat si nu am pregatire juridica.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
ispires, utilizator
Dupa cateva cautari pe internet, PV-ul completat ieri, este scris de un agent al politiei locale, dupa legea 61 din 2011, in aceasta forma, pare perfect legal, insa dupa republicarea legii 61/2014 ma incadrez la confiscare,desi n-a fost cazul, dar tot odata, in legea si articolele scrise dupa legea 61 din 2011, niciun articol nu este compatibil cu mentiunea unei sume a amenzii. Ce pot face ?
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
Scumpik2003, utilizator
Aplicarea unei legi se face conform legilor actuale in forma revizuita (daca este cazul) din data aplicarii unei contraventii. Contraventia nu a fost aplicata asa, dupa cate ne-ati spus, deci faceti o contestatie in instanta si spuneti acolo in cerere tot ceea ce ati precizat si aici, cu copie dupa PV si eventual si alte dovezi, inclusiv daca aveti martori care sa arate ca ati facut sau nu acele zgomote deranjante. Trebuie sa va referiti si la alte sesizari directe si daca este cineva care a semnalat sau a fost direct agentul de politie. Daca este altcineva care a semnalat si agentul doar a aplicat, aveti voie sa mentionati numele persoanei respective daca o stiti si numele agentului constatator care vor depune marturie sau vor fi interogati daca se ajunge mai departe cu procesul. Nu va speriati ca nu este complicat sa se rezolve doar ca este necesar sa va implicati fiindca la aceste amenzi au acces si persoane din alte tari si orase si va pot creea neplaceri ca si persoana in societate. Daca nu ati mai avut nici o amenda pana acum , precizati si asta in instanta. Sa stiti ca si la dosarele in instanta au acces public orice persoana pe - portal just ro unde gasiti si exemple de acte necesare in instanta
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
ispires, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda "derapaje controlate"in piata constitutiei Alex90 Alex90 Buna seara! Ieri seara, fiind in trecere pe langa Casa Poporului, am observat in parcarea din fata acesteia multe masini care se invarteau pe zapada. ... (vezi toată discuția)
Probleme muzica vecin Adrian420 Adrian420 Buna ziua, iubita mea lucreaza de acasa întrucât fizic nu poate datorită situației actuale. Vecinul de jos se gaseste in timpul zile sa puna muzica tare ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda pentru tulburarea linistii locatarilor Elenae3 Elenae3 Buna ziua, Care este formularea cea mai buna, pt a redacta o cerere pt contestarea unei amenzi primita pt tulburarea linistii locatarilor intre orele de ... (vezi toată discuția)