avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... expirare contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

expirare contract perioada determinata

Buna ziua,


Noul Cod al Muncii vine in vreun fel si in sprijinul persoanelor angajate pe perioada determinata? Daca o angajata se intoarce dupa 3 ani din concediu de crestere al copilului persoana care a fost angajata pe perioada determinata pana la intoarcerea titularului de post este ajutata sau sprijinita in vreun fel daca pana la data expirari ctr pe perioada determinata nu si-a gasit un alt job? Poate intra in somaj?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: curioasap , utilizator 12:11, 17 Aprilie 2012
beneficiaza de somaj, iar daca exista posturi vacante in unitate, angajatorul o poate redistribui pe acel post, bineinteles daca indeplineste conditiile de studii, vechime,..etc.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Temeiul de drept al incetarii c.i.m. - art.56 alin.1 lit.i C.mun.(c.i.m. existent inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca încheiat pe durata determinata) - da posibilitatea fostului salariat de a beneficia de somaj cu conditia indeplinirii si a cerintei stagiului minim de cotizare (12 luni in ultimele de 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj).
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatia de somaj baciu rodica baciu rodica Buna ziua, Ma numesc Rodica, si vin cu rugamintea la dvs. de a-mi raspunde la o intrebare: Pot beneficia de ajutorul de somaj daca am lucrat 22 ani la o ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj si salariu compensatoriu elyza88 elyza88 Buna seara, Sunt angajata de 1 an si 3 luni, la o firma cu 90 de angajati, pe postul de operator stocare date. Am fost angajata initial cu un contract pe o ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata iar cei de la firma ma pun sa-mi dau demisia ingeracul ingeracul am contractul de munca pana in momentul in care se intoarce colega la care ii tin locul .ea este in post natal acum si ar trebui sa se intoarca in luna aprilie ... (vezi toată discuția)