avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari - obligatie organizare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari - obligatie organizare licitatii

Va rog sa-mi spuneti daca la asociatiile de proprietari e o obligatie legala ca la contractarea unor lucrari cum ar fi zugravirea casei scarilor sau hidroizolarea acoperisului blocului, e nevoie de organizarea de licitatii pentru incredintarea acestor lucrari. Si daca da in ce lege e prevazuta aceasta obligatie ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:58, 1 Iunie 2012
De regula executantii cu experienta au formularele lor de receptie. Asociatia delega, formeaza o comisie de receptiue care constata modul de efectuare a lucrarii, cu respectarea contractului, a devizului si a situatiei de lucrari, in prezenta executantului.
In finalul acestui formular (proces-verbal) de receptie se mentioneaza daca este ceva in neregula, daca mai trebuie remediat, finisat...si se propune achitarea integrala, partiala sau nu a lucrarii.
Intr-adevar ... aceasta practica este de bun simt si banuiesc ca asa procedeaza cea mai multa lume.
Curiozitatea mea era daca HG 273/1994, privind receptia lucrarilor de constructii si instalatii aferente, se aplica si Asociatiilor de Proprietari.
Da, HG 273/1994 este in vigoare si a fost modificata prin HG 940/2006 si HG 1303/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obliga vecinii sa participe la plata reparatiei acoperisului imobilului in care locuim? mancasvasile13 mancasvasile13 Buna ziua ! Locuiesc la ultimul etaj al unui imobil vechi,al carui acoperis a fost reparat de multe ori pe cheltuiala mea,dar acum sunt pensionar,si ... (vezi toată discuția)
Contributie locatari la reparatiile terasei blocului ContSters310851 ContSters310851 Buna ziua! As dori sa stiu daca asociatia de locatari poate sa-mi impuna, de fapt pe mine m-a pus in fata faptului implinit, sa platesc o anumita suma (cota ... (vezi toată discuția)
Contributie baneasca la hidroizolarea unui tronson de scara dintr-o asociatie de proprietari Marius MM Marius MM locuiesc intru-un imobil format din trei scari de bloc fiecare scara fiind construita unitar . terasa blocului nu este desfasurata pe intreaga suprafata a ... (vezi toată discuția)