avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate autosesiza politia fara plangere depusa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate autosesiza politia fara plangere depusa?

Am fost provocat eu si prietenii mei de un grup de 5 persoane, dupa care a izbucnit un scandal; noi am dat in ei, i-ar ei ne-au dat cu spray lacrimogen in fata, dupa care am fugit. Ulterior am sunat la 112, am chemat politia. Acestia au venit, ne-au luat declaratii si date la 4 dintre noi. A 2-a zi am vorbit intre noi si am decis sa nu mai depunem plangere la politie.
As vrea sa stiu, daca se poate, daca v-om fi chemati la politie sau dosarul va fi inchis fara nici o plangere.
Politistul ne-a spus faptul ca daca nu vom depune plangere la politie cazul va fi inchis.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Katalynho , utilizator 22:57, 16 Aprilie 2012
Pentru raspuns,detaliati succint continutul declaratiilor date la politie
Persoanele cu care ati avut altercatia au fost audiate ?
Depinde de incadrarea juridica a faptei.
Daca asa a spus politistul probabil ca asa va proceda.
am declarat politistului ca am fost provocati de catre cei 5, dupa care ne-am dus la ei, i-ar ei ne-au dat cu spray lacrimogen. Si ne-au luat datele numele la 4 dintre noi deoarece trebuia sa scrie in raport ce s-a intamplat. O fata care era cu noi a declarat ca a fost batuta de catre cei 5.
repet, dupa ce am dat declaratiile ni s-a spus ca daca vrem sa depunem plangere sa ne ducem a 2-a zi la politie, iar daca nu vom mai dori sa depunem plangerea, dosarul se v-a inchide. Am decis sa nu mai depunem plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scandal cu urmari grave?! Lavinia-Ingrid Lavinia-Ingrid Aflandu-ma in vizita la un cunoscut cu mai multi prieteni s-a iscat un conflict intre acestia si un politist care nu se afla in exercitarea indatoririlor de ... (vezi toată discuția)
Inselatorie CHMarius CHMarius Buna seara , Va rog sa ma ajutati cu o informatie . De curand am avut o altercatie verbala cu un vecin , iar cand l am vazut cu spray lacrimogen in mana ... (vezi toată discuția)
Astept raspuns urgent - chemat pentru declaratii la politie ContSters241583 ContSters241583 in data de 9 iunie 2013 m-am luat la cearta cu [editat - nu mai dati nume de persoane pe forum] si i-am tras un sut si am dat cu spray. pe unirii[ loc public ... (vezi toată discuția)