avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... model avertisment scris
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

model avertisment scris

buna ziua,
Va rog ajutati-ma cu un model de avertisment scris cf. noului cod al muncii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cirsteaioana , utilizator 09:39, 17 Aprilie 2012
Nu exista niciun astfel de tipizat .. iar noul Cod al muncii este vechiul Cod al muncii cu modificari si completari ...

DECIZIE SANCTIONARE DISCIPLINARA (AVERTISMENT SCRIS)
(art. 248 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 53/2003 Codul muncii)

Hotararea/decizia nr. din data de

Ca urmare a referatului/notei/adresei inregistrate cu nr. .de sesizare a conducerii . .... , de catre ..... cu privire la savarsirea de catre salariatul/a .a urmatoarei abateri disciplinare .,

In temeiul dispozitiilor art. 248 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii si potrivit prevederilor Regulamentului intern al ......;

Presedintele/Rectorul/Directorul General/Directorul ......., numit prin . ......nr. ./ ...... a ..............;

DECIDE:

Art. 1. D-na/l .., avand functia de . in cadrul . ..... se sanctioneaza disciplinar, cu avertisment scris.
(2) Prin prezenta, D-na/l ..se avertizeaza in scris ca .. .

Art. 2. (1) Motivul de fapt al sanctionarii disciplinare il constituie neindeplinirea atributiilor de serviciu/nerespectarea normelor de conduita in unitate, si anume:
(2) Imprejurarile in care fapta a fost savarsita sunt urmatoarele:
(3) Gradul de vinovatie a salariatului:
(4) Consecintele abaterii disciplinare sunt urmatoarele:
(5) In stabilirea sanctiunii disciplinare au fost avute in vedere comportarea generala in serviciu a salariatului si lipsa/eventualele sanctiuni disciplinare suferite anterior de catre acesta.

Art. 3.Temeiul de drept al aplicarii sanctiunii disciplinare il constituie art. 248 alin. (1) lit. a) din Codul muncii.

Art. 4. Prezenta decizie se poate contesta in termen de 30 de zile de la data comunicarii la Truibunalul in raza caruia isi are domiciliul salariatul/a.

Art. 5 (1) Compartimentul Resurse Umane si Contabilitate vor aduce la indeplinire prevederile prezentei decizii.
(2) Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni disciplinare - absente nemotivate elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un angajat care obisnuieste sa absenteze. Va rog sa imi spuneti care sunt etapele pe care trebuie ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris pt indisciplina alejjandra alejjandra Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu completarea deciziei de sanctionare a angajatului cu avertisment scris pt indisciplina .....mai exact s-a luat la bataie ... (vezi toată discuția)
Avertisment angajat maria3000 maria3000 Buna ziua, Am o angajata care a lipsit 3 zile de la serviciu dar si-a trimis in loc sotul care nu este angajatul nostru. La prima zi lipsa, am fost anuntata ... (vezi toată discuția)