avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masuratori suspecte aupra unor terenuri invecinate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masuratori suspecte aupra unor terenuri invecinate

In anul 2007 am achizitionat un teren cu o casa batraneasca ...s-au efectuat toate cele legale s-au facut verificari si..am decis sa o cumpar...(povestea este cu mult mai mare si lunga, casa e a bunicilor... dar nu sunt date concludente)
Vecini in stanga si dreapta sunt neamuri de ale tatalui meu. In dreapta verisoara de a tatei si in stanga cumnatul sau...tatal meu a decedat la 2 saptamani apoi. "Norocul" nostru a fost ca acele acte au fost facute pe numele meu..deci din acest punct de vedere nu sunt probleme...eu sunt proprietarul acelui imobil si al terenului aferent.
In anul 2011 am facut un gard ornamental intre mine si unchiul meu...care (fiind mai dificil) a inceput scandalul si a declarat ca acea granita dintre noi nu este valabila. Eu i-am explicat ca acel gard nou este facut exact pe granita unde am daramat un gard de stuf inalt care era urat si am decis sa il fac pe acesta nou ornamental. Nu ne-am inteles...desii ii spuneam ca acolo a fost granita cand am cumparat...el spunand ca fostul propietar a facut abuziv acolo un gard....Am scos actele de la naftalina si i-am aratat ca eu la strada (de unde pornea acel gard dintre noi) am o lungime de 18,46 m cu acte in regula, fisa cadatrala si intabulare executate in anul 2008. Dumnealui vine cu actele sale...de undeva de prin 1990 prin care imi arata ca el are 16 m la trada...insa nu mi-a aratat nici o intabulare si nici o schita noua...detine doar o schita facuta de mana nu stiu de cine..poate intr-adevar de un autorizat in care se vad niste masuratori.
Astfel, daca punem una langa alta cele doua masuratori ...ne intersectam cu granitele din acte...undeva la 1,6 m...adica granita mea intra la el si a lui la mine....
Fiica sa (verisoara) a incercat sa ii explice ca in momentul cumpararii de catre mine a terenului vecinii de granite (mentionez ca sotia unchiului a decedat la 6 luni dupa tatal meu si dumneaei era propietara in acte) au semnat ca sunt de acord cu granitele si ca nu au obiectii...el tot nu intelege.....sau ma rog... nu vrea sa inteleaga
ASTA pe scurt...nu stiu ce detalii sa mai mentionez...ajutati-ma si indrumati-ma sa scap de nebun de pe capul meu...ca nu pot sa ii zic altfel..detin intabulare, schita cadastrala...ce pot face...nu am bani sa repet acele masuratori...
Cineva un sfat?:(
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
Nicolaaev Ciprian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:57, 17 Aprilie 2012
Buna ziua !
Din punct de vedere legal , dvs. aveti toate atuurile , fiind proprietar de drept al terenului astfel cum este intabulat pe numele dvs. ... vecinii ./ unchiul nu mai au ce sa faca , trebuie sa respecte dreptul dvs. de proprietate .... trebuie mentionat ca in caz de divergenta (existenta a 2 acte pe acelasi teren , in speta ) cel care a intabulat mai intai dreptul de proprietate are castig de cauza !!! Este probabil insa sa nu scapati asa usor (date fiind experientele asemanatoare prin care am trecut personal) ... si la fel de probabil este ca numai in instanta sa se rezolve litigiul definitiv si irevocabil (in favoarea dvs. , bineinteles ) . Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut. in cazul in care suntem 2 familii (a mea si a unchiului ... Ruben245 Ruben245 Va salut. In cazul in care suntem 2 familii (a mea si a unchiului meu) intr-o curte ( care de fapt sunt doua), pot sa opresc trecerea persoanelor prin curtea ... (vezi toată discuția)
Rectificare schita cadastrala ContSters325113 ContSters325113 Supun atentie forumistilor urmatoarea speta: Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut ... (vezi toată discuția)
Detin teren cu acte-probleme cu vecinii si/sau primaria Fagaraseanul Fagaraseanul Buna ziua! Detin o suprafata de teren de cca 1200m , 8 m si jumatate latime, cu TITLU DE PROPRIETATE (de la bunicu) si INTABULAT (masurat de topometrist), ... (vezi toată discuția)