avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic in timpul sarcinii (plata indemnizatie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic in timpul sarcinii (plata indemnizatie crestere copil)

Buna seara,

Am fost in concediu de crestere a primului copil iar in momentul reintoarcerii la servici (acum sunt din nou insarcinata, societatea a luat cunostinta de acest lucru conform unei adrese depuse de mine) din motive de restrangere a activitatii strict la departamentul meu, societatea m-a trimis in "somaj tehnic" (conform art.52 si art.53 din Codul muncii) cu plata unei indemnizatii de 75% din salariul de baza.

Intrebarea mea este urmatoarea:

Dupa nasterea celui de al doilea copil voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului tinand cont de acest "somaj tehnic"?

Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 21:37, 2 Decembrie 2008
Da, veti beneficia. Conf.art.1 alin 2, lit.k din OUG 148/2005 actualizata, perioada de intrerupere temporara a activitatii din initiativa angajatorului, fara incetarea raporturilor de munca, se ia in considerare la stabilirea acestui drept.
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2008
tana, utilizator
Da, veti beneficia, conform OUG nr.148/2005 actualizata, art.1 alin.2:
(2) Cele 12 luni prevazute la alin.1 (se refera la cele 12 luni anterioare nasterii copilului in care persoana a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit - n.n.) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
k) se afla in perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic liliana_ciobanu2008 liliana_ciobanu2008 Buna ziua, vroiam sa stiu cum afecteaza somajul tehnic la plata indemnizatiei postnatale. In luna ianuarie si in luna februarie am fost cate 2 sapt. in somaj ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate stromelectro stromelectro Buna ziua Am un coleg care vrea sa intre in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani (concediu de paternitate) In ultimele 12 luni, 2 luni a fost ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic - indemnizatie crestere copil ionela77 ionela77 buna seara! scriu in numele prietenei mele care in decembrie 2009 a fost trimisa in somaj tehnic pana in martie 2010, dar in luna ianuarie a aflat ca va fi ... (vezi toată discuția)