avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic

Buna ziua, vroiam sa stiu cum afecteaza somajul tehnic la plata indemnizatiei postnatale. In luna ianuarie si in luna februarie am fost cate 2 sapt. in somaj tehnic. Sunt insarcinata in 5 sapt.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:19, 5 Martie 2010
Perioada de "somaj tehnic" se ia in calculul celor 12 luni necesare pentru acordare indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani, asa cum spune OUG 148/2005, art.1(2), lit.k):
Art.1 (2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
k) se află în perioada de întrerupere temporară a activităţii, din iniţiativa angajatorului, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic in timpul sarcinii (plata indemnizatie crestere copil) d_d d_d Buna seara, Am fost in concediu de crestere a primului copil iar in momentul reintoarcerii la servici (acum sunt din nou insarcinata, societatea a luat ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic si indemnizatia de maternitate izulica izulica Sunt gravida in 5 luni si vreu sa stiu daca somajul tehnic si concediul medical in sarcina afecteaza indemnizatia de maternitate.Sunt angajata din 5 oct 2009 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de mama ione8 ione8 Lucrez de 5 ani la firma si din luna noiembrie 2009 sunt in somaj tehnic pana in ianuarie 2010 cand am intrat pe somaj, vreau sa intreb beneficiez de ... (vezi toată discuția)