avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar minor

Buna ziua!Expun urmatoarea situatie: sotul meu are jumatate de casa, iar mama lui cealalta jumatate.Noi avem un copil de 2 ani jumatate.Se poate ca mama sotului sa treaca pe numele copilului jumatatea ei de casa?Adica minorul sa devina proprietar pe jumatatea bunicii..In ce conditii e posibil?
Cel mai recent răspuns: prier , utilizator 20:23, 25 Aprilie 2012
Prin donatie.
Nu vrem donatie, pentru ca poate fi contestata..Nu ca ar fi vorba de un alt mostenitor, dar chiar de mama lui..Ideal ar fi contract de vanzare-cumparare..daca se poate legal..
Ideea e ca nu vrem sa se puna nicio clauza de intretinere sau alte balarii, pentru ca tot ce am facut la casa am facut si facem numai noi, fara ajutor..si nu ni se pare corect sa aiba nimeni pretentii pe munca noastra..De aia ne-am gandit la act de vanzare cumparare pe copil minor...Daca mai exista vreo alta cale legala, va rugam sa ne spuneti!
Daca e o donatie fara sarcini (si nici nu ar putea fi altfel, atata vreme cat donatarul este minor), nu vad cum ar putea ataca donatarul actul incheiat.

Puteti incheia si un contract de v/c, parintii minorului fiind procuratori de fonduri (presupun ca minorul nu are suma necesara cumpararii). Aveti nevoie de autorizarea instantei de tutela.
Multumesc frumos!Nu este vorba de bani, sotul meu a intrebat-o pe mama lui daca vrea sa-i plateasca jumatatea ei, dar ea a zis ca nu are pretentii, pentru ca daca ar avea pretentii la bani, atunci ar trebui sa contribuie si la toate cheltuielile casei de pana acum (impozit anual, renovari de mii de euro etc)..Si atunci a ramas sa faca acte fara pretentii financiare, numai ca noi vrem sa fie si fara alte chichite notariale gen clauze de intretinere sau alte minuni..Va trebui sa ne adresam Instantei de tutela?Ce presupune asta?

Alte discuții în legătură

Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager saiadi saiadi buna ziua.sunt in proces de divort,sotul locuieste in casa,avem impreuna un copil.suntem amindoi de acord ca aceasta casa sa ii ramana copilului,vrem sa facem ... (vezi toată discuția)
Tutorele are dreptul sa vanda? kryss kryss Buna ziua, Nu stiu daca intrebarea mea este postata la locul potrivit, dar am o nelamurire si daca cineva ma poate ajuta, multumesc anticipat. Vrem sa ... (vezi toată discuția)