avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar minor

Buna ziua!Expun urmatoarea situatie: sotul meu are jumatate de casa, iar mama lui cealalta jumatate.Noi avem un copil de 2 ani jumatate.Se poate ca mama sotului sa treaca pe numele copilului jumatatea ei de casa?Adica minorul sa devina proprietar pe jumatatea bunicii..In ce conditii e posibil?
Cel mai recent răspuns: prier , utilizator 20:23, 25 Aprilie 2012
Daca vreti fara pretentii financiare, incheiati contract de donatie, vanzarea presupune un pret, pe care minorul e clar ca nu-l achita... La Autoritatea Tutelara trebuie sa solicitati o Dispozitie de curator, prin care va fi desemnata o persoana (puteti fi si dvs. sau sotul) ce va semna actul in locul minorului. Donatia poate fi fara nici un fel de clauze.
Multumesc frumos pentru lamuriri!
O mica corectie...nu autoritatea tutelara ci instanta de tutela care este instanta civila de la domiciliu minorului.
Am inteles!Multumesc frumos!O zi buna!
De ce nu ii da sotului dumneavoastra partea de casa, nu e mai simplu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager saiadi saiadi buna ziua.sunt in proces de divort,sotul locuieste in casa,avem impreuna un copil.suntem amindoi de acord ca aceasta casa sa ii ramana copilului,vrem sa facem ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil pe numele unui minor danaanca danaanca Eu si sotul vrem sa vindem un apartament si sa cumparam o casa la tara pe care am vrea sa o cumparam pe numele copilului care este minor.Se poate face ... (vezi toată discuția)
Tutorele are dreptul sa vanda? kryss kryss Buna ziua, Nu stiu daca intrebarea mea este postata la locul potrivit, dar am o nelamurire si daca cineva ma poate ajuta, multumesc anticipat. Vrem sa ... (vezi toată discuția)