avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Obligatii contractuale.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Obligatii contractuale.

In cursul primaverii anului trecut, m-am interesat de un curs organizat de o firma. Dupa mai multe discutii telefonice cu un reprezentant al firmei, m-am hotarat sa ma inscriu la curs. M-am inscris in mai, iar cursul urma sa inceapa in noiembrie. Ulterior inscrierii, au aparut anumite schimbari ce m-au determinat sa renunt la curs (mentionez ca inainte de inceperea efectiva a cursurilor). Am comunicat intentia mea de renuntare la curs, dar raspunsul a fost ca odata inscris nu te mai poti retrage, chiar daca nu urmezi cursul tot trebuie sa-l platesti integral. Am refuzat sa fac acest lucru. Cursul a inceput in noiembrie, dar eu nu am accesat nici macar o data site-ul respectiv, practic nu am urmat absolut deloc acel curs. Acuma ma ameninta cu trimiterea in judecata pentru a platii cursul - repet un curs pe care eu nu l-am urmat si am anuntat renuntarea la el inainte de a incepe efectiv. Exista in lege vreun text care sa te oblige sa platesti integral un bun sau un serviciu de care nu ai beneficiat si nici nu vrei sa beneficiezi? Ce se intampla daca eu muream sau plecam in strainatate? Obligau familia sa plateasca un serviciu de care nu a beneficiat nimeni?
Cel mai recent răspuns: lamar , utilizator 20:34, 17 Aprilie 2012
Cazul decesului este un caz fortuit, care nu tine de vointa partii contractante. Si in acest caz exista situatii in care mostenitorii sunt tinuti sa execute obligatiile asumate de cel pe care l-au mostenit, insa aceasta este o cu totul alta situatie. Daca faceti proba ca cealalta parte a modificat in vreun fel conditiile de participare fara sa va aduca la cunostinta si prin aceasta daca ati fi stiut nu fi semnat (spre exemplu a marit taxa dupa ce ati semnat, a schimbat perioada de curs etc.), ca nu si-a respectat in vreun fel obligatiile asumate prin contractul semnat deja de catre dvs. puteti avea castig de cauza.
Inteleg ca nu am de ales. Dar nu exista in legislatie anumite prevederi legate de clauze abuzive prevazute intr-un contract?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am plătit integral un curs la o școală de șoferi dar, din motive personale, am renunțat și am cerut restituirea parțială a taxei. nu vor să-mi dea nimic înapoi, m-ar ajuta o sesizare la anpc? GT834 GT834 Numele meu este G. T., sunt din Galati. In urma cu trei saptamani m-am inscris la un curs in vederea obtinerii atestatului de instructor auto, la o scoala de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am încheiat un contract prin mail, deci online, pe ... mada9238 mada9238 Buna ziua! Am încheiat un contract prin mail, deci online, pe 24 Decembrie 2022 cu o firma care prestează servicii - cursuri de formare IT. Cursurile au ... (vezi toată discuția)
Restituire avans contract vanzare-cumparare produs electrocasnic TatianaTM TatianaTM Buna ziua. Ma puteti ajuta va rog in problema urmatoare. Am semnat un contract de vanzare cumparare a unui produs electrocasnic in valoare de 3000 euro. ... (vezi toată discuția)