In cursul primaverii anului trecut, m-am interesat de un curs organizat de o firma. Dupa mai multe discutii telefonice cu un reprezentant al firmei, m-am hotarat sa ma inscriu la curs. M-am inscris in mai, iar cursul urma sa inceapa in noiembrie. Ulterior inscrierii, au aparut anumite schimbari ce m-au determinat sa renunt la curs (mentionez ca inainte de inceperea efectiva a cursurilor). Am comunicat intentia mea de renuntare la curs, dar raspunsul a fost ca odata inscris nu te mai poti retrage, chiar daca nu urmezi cursul tot trebuie sa-l platesti integral. Am refuzat sa fac acest lucru. Cursul a inceput in noiembrie, dar eu nu am accesat nici macar o data site-ul respectiv, practic nu am urmat absolut deloc acel curs. Acuma ma ameninta cu trimiterea in judecata pentru a platii cursul - repet un curs pe care eu nu l-am urmat si am anuntat renuntarea la el inainte de a incepe efectiv. Exista in lege vreun text care sa te oblige sa platesti integral un bun sau un serviciu de care nu ai beneficiat si nici nu vrei sa beneficiezi? Ce se intampla daca eu muream sau plecam in strainatate? Obligau familia sa plateasca un serviciu de care nu a beneficiat nimeni?
Cazul decesului este un caz fortuit, care nu tine de vointa partii contractante. Si in acest caz exista situatii in care mostenitorii sunt tinuti sa execute obligatiile asumate de cel pe care l-au mostenit, insa aceasta este o cu totul alta situatie. Daca faceti proba ca cealalta parte a modificat in vreun fel conditiile de participare fara sa va aduca la cunostinta si prin aceasta daca ati fi stiut nu fi semnat (spre exemplu a marit taxa dupa ce ati semnat, a schimbat perioada de curs etc.), ca nu si-a respectat in vreun fel obligatiile asumate prin contractul semnat deja de catre dvs. puteti avea castig de cauza.