Am nevoie de pareri va rog , cu privire la eliberarea unei copii de pe o hotarare jud prin care a fost anulat un proces verbal de contraventie prin care un SRL a fost amendat de ITM dupa ce am sesizat ITM-ul cu privire la nerespectare SSM.
Mi-a fost refuzata copia de catre biroul de informare al judecatoriei.
Daca nu am fost parte in proces, care a fost public, ce sa invoc ca sa mi-o elibereze?
Multumesc
Acele persoane sunt cele despre care face vorbire CPC referindu-se la alte persoane care pot lua parte la judecata (art 49-66). In nici un caz nu discutam despre persoanele care nu au nici o legatura cu procesul civil.
Am si eu o intrebare in legatura cu acest subiect: cum se poate asigura o jursiprudenta unitar daca cetatenii nu au acces la hotarari? De exemplu, eu am un proces si stiu, din auzite de un proces similar. Fara a avea acces la hotarare nu pot sa decid daca o pot folosi sau nu.
Pe vremuri stiu ca se publicau colectii de decizii. Stiti cumva daca se mai publica?
Multumiri anticipate
Bineinteles ca se mai publica. Oricum, practica judiciara, nefiind obligatorie pentru nicio instanta din Romania, pot exista solutii contrare
In cazul practicilor neunitare, exista institutia "recursului in interesul legii", prin care procurorul general poate sesiza ICCJ pentru a se pronunta asupra unor chestiuni de drept identice, dar solutionate diferit de instantele din Romania.
Acea decizie a ICCJ este obligatorie pentru toate instantele, insa in cazul de fata nu vorbim de o decizie data de ICCJ intr-un recurs in interesul legii, deci nu este obligatorie, avand doar valoare de practica
Pana nu exista practica juridica unitara (adica mai multe instante care sa se fi pronuntat similar) acea hotarare este doar un mod de gandire care nu obliga judecatorul.
Recursul.
danaa1
Sotul meu a depus o petitie la o institutie publica, in vederea rezolvarii a unor probleme ce tin de institutie. Institutia nu i-a raspuns in termenul legal ... (vezi toată discuția)