avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot sa fac rost de o hotarare judecatoreasca daca ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot sa fac rost de o hotarare judecatoreasca daca nu am fost parte in proces?

Am nevoie de pareri va rog , cu privire la eliberarea unei copii de pe o hotarare jud prin care a fost anulat un proces verbal de contraventie prin care un SRL a fost amendat de ITM dupa ce am sesizat ITM-ul cu privire la nerespectare SSM.
Mi-a fost refuzata copia de catre biroul de informare al judecatoriei.
Daca nu am fost parte in proces, care a fost public, ce sa invoc ca sa mi-o elibereze?
Multumesc
Acele persoane sunt cele despre care face vorbire CPC referindu-se la alte persoane care pot lua parte la judecata (art 49-66). In nici un caz nu discutam despre persoanele care nu au nici o legatura cu procesul civil.
Am inteles. Multumesc.
Am si eu o intrebare in legatura cu acest subiect: cum se poate asigura o jursiprudenta unitar daca cetatenii nu au acces la hotarari? De exemplu, eu am un proces si stiu, din auzite de un proces similar. Fara a avea acces la hotarare nu pot sa decid daca o pot folosi sau nu.
Pe vremuri stiu ca se publicau colectii de decizii. Stiti cumva daca se mai publica?
Multumiri anticipate
Bineinteles ca se mai publica. Oricum, practica judiciara, nefiind obligatorie pentru nicio instanta din Romania, pot exista solutii contrare

In cazul practicilor neunitare, exista institutia "recursului in interesul legii", prin care procurorul general poate sesiza ICCJ pentru a se pronunta asupra unor chestiuni de drept identice, dar solutionate diferit de instantele din Romania.
Acea decizie a ICCJ este obligatorie pentru toate instantele, insa in cazul de fata nu vorbim de o decizie data de ICCJ intr-un recurs in interesul legii, deci nu este obligatorie, avand doar valoare de practica
Pana nu exista practica juridica unitara (adica mai multe instante care sa se fi pronuntat similar) acea hotarare este doar un mod de gandire care nu obliga judecatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces la informatie - decizii ale instantelor contestador contestador O institutie de stat a amendat o org. profesionala pt. incalcarea legii concurentei organizatia a contestat amenda iar C.A.l Buc.le-a respins-o cu drept de ... (vezi toată discuția)
Suspendare. termen. repunere pe rol. mod de calculare suspendare, repunere pe rol. Popescu2012 Popescu2012 I. 1. Care este termen de repunere pe rol la suspendare revendicare imobiliară? I . 1.1. 6 luni? un an? TERMENE DE JUDECATÃ: Data ... (vezi toată discuția)
Recursul. danaa1 danaa1 Sotul meu a depus o petitie la o institutie publica, in vederea rezolvarii a unor probleme ce tin de institutie. Institutia nu i-a raspuns in termenul legal ... (vezi toată discuția)