avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare divort

Supun atentiei mariilor dumneavoastra urmatoarea speta:
O cetateanca de origine romana, casatorita in Romania cu un cetatean de origine romana, locuiesc in Italia de sase ani.In acest timp in urma relatiei dintre ei, s-a nascut o fetita, iar familia mai are un baiat nascut dintr-o alta casatorie. Dupa o luna de zile de la parasirea domiciliului conjugal, si in urma incercarilor repetate de a lua legatura cu sotul telefonic aceasta s-a decis sa mearga la organele de politie din Italia si sa reclame disparitia lui. Dupa aceasta perioada de 30 de zile decand acesta a disparut, aceasta a primit telefon de la sotul ei , acesta spunandu-i ca s-a mutat la o alta femeie si ca nu se mai intoarce la ea. In urma acestui telefon, dumneaei a incercat sa ia legatura din nou cu organele de politie din Italia pentru a depune reclamatie pentru parasirea doiciliului, acestia, refuzand sa ii primeasca cererea. Mentionez ca aceasta este intr-o situatie foarte critica, acesta amenintand-o ca ii va lua copii din intretinere (unul este pe numele ei, iar cel de-al doilea este pe numele lui)
Intrebarea pe care v-o adreseaza prin intermediul meu, este: ce acte si ce procedura trebuie ca sa urmeze sa inainteze si sa finalizeze divortul pe care intentioneaza sa il depuna?
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
Victorrio, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:57, 18 Aprilie 2012
Cerere de divort, la care se anexeaza certificatul de casatorie in original si copii dupa certificatele de nastere ale copilui minor ce il au impreuna. Copilul celalalt, al lui din alta relatie, daca nu este infiat de actuala sotie, nu poate fi incredintat decat parintilor acestuia.
Ar trebui sa mearga sa se sfatuiasca cu un avocat acolo pt ca acolo vor divorta. Cred ca la ei e intai cu separarea si apoi cu divortul, insa taticul trebuie obligat sa contribuie la intretinerea copiilor.
Nu i-a primit plangerea pt parasire de domiciliu probabil pt ca nu e infractiune cum nu e nici la noi, fiecare e liber sa plece unde doreste, insa daca uita de copii si intretinerea lor, poate fi vb de abandon de familie
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort muscalu george florin muscalu george florin Buna ziua , problema mea este urmatoarea : sunt cetatean roman casatorit cu o cetateanca bulgara in Romania . Momentan amandoi avem acelasi domiciliu in Italia ... (vezi toată discuția)
Divort Loryca1970 Loryca1970 buna ziua. vreau si eu s a ma ajutati cu o informatie in cazul meu. sunt cetateanca a republii moldova, casatorita cu cateatean roman din 2007 detin permis ... (vezi toată discuția)
Se mai poate casatorii un italian daca e divortat? elenamo elenamo e in divort cu sotia cu care are 3 copii minori.poate sa se recasatoreasca?am inteles k italienii se pot casatorii doar o singura data.eu sunt romanca,am 25 ... (vezi toată discuția)