avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... interviu tv pentru campanie promtionala - rog raspuns ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

interviu tv pentru campanie promtionala - rog raspuns urgent

Buna ziua!

Ieri am realizat un interviu cu reporter de la tv pentru campania Pamers-Unicef. Reportajul trebuia sa cuprinda informati despre mine si despre copiii mei, in principal ce ma determinat sa particip la campania celor de la Pampers pentru vaccinurile ce le trimit in Africa.
Mama mea a fost asistent maternal si acum are in plasament baiatul pe care l-a avut in ultima perioada. Cu promisiunea reporterei ca va lua aprobare de la Directia pentru Protectia Minorilor, am pomenit de acest baia in interviu, cateva date despre el. Pentru ca, de obicei, ma ia gura pe dinainte, am facut lucrul acesta. Acum insa, gandind la rece, imi dau seama ca am facut o grava eroare dand informatii despre baiat. Am dreptul sa cer nedifuzarea partii din materialul flmat in ceea ce priveste discutia despre baiat?
Cum sa ma asigur ca nu vom avea de suferit in ceea ce priveste o eventuala difuzare a materialului, chiar daca nu imi dau acordul? Nu doresc sub nici o forma sa apara materialul in ceea ce priveste baiatul, deoarece mama a semnat un acord de confidentialitate in ceea ce priveste oferirea de informatii despre copil. Nu vreau sa ne ia din familie copilul.

Va multumesc si va stau la dispozitie daca mai aveti nevoie de alte informatii.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:51, 3 Decembrie 2008
Luati urgent legatura cu reportera, transmiteti punctul dvs. de vedere si trimiteti un fax cu solicitarea dvs. respectivei TV.
In fax precizati ca nu va dati acordul pentru transmiterea pe post a respectivului reportaj pana cand nu va transmit cei de la Directia pentru Protectia Minorilor acordul pentru transmiterea pe post a acestui reportaj, si cu rezerva scoaterii din reportaj a informatiilor referitoare la baiatul pe care mama dvs. il are in plasament.
Explicati reporterului ca se incalca legea nr.224/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului:
Art. 22. – (1) Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice şi a vieţii sale intime, private şi familiale.
(2) Este interzisă orice acţiune de natură să afecteze imaginea publică a copilului sau dreptul acestuia la viaţă intimă, privată şi familială.
(3) Participarea copilului în vârstă de până la 14 ani la dezbateri publice în cadrul unor programe audiovizuale se poate face numai cu consimţământul scris al acestora şi al părinţilor sau, după caz, al altui reprezentant legal.
(4) Copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali sau alte persoane responsabile de creşterea şi
îngrijirea lor, în scopul de a obţine avantaje personale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice.
(5) Consiliul Naţional al Audiovizualului monitorizează modul de derulare a programelor audiovizuale, astfel încât să se asigure protecţia şi garantarea dreptului copilului prevăzut la alin. (1).

Ultimul alineat il priveste direct pe reporter, dar si pe dvs.si mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmat fara acordul persoanei la sala de fitness rita&victor rita&victor Am fost la sala de forta. Am alergat pe banda, cand au venit niste reporteri de la un post de tv local si au inceput sa fimeze sala, inclusiv pe mine ... (vezi toată discuția)
Un post national de televiziune difuzeaza un reportaj trunchiat Lulica Lulica Buna seara Am foarte mare nevoie de indrumarile si de sfaturile dvs. Pe scurt: un post national de televiziune da la stirile de seara un reportaj in care o ... (vezi toată discuția)
Apariție la televizor ram29 ram29 bună ziua ! as dori să știu dacă pot împiedica in vreun fel apariția la televizor,mi s-a luat un interviu și nu vreau în nici un fel să apar la TV sau ... (vezi toată discuția)