am cumparat o casa cu 300m2. cine mi a vandut erau 2 frati cu o proprietata de 500m2. mie mi a vandut 300. acum cei 2 frati au deschis partaj succesoral pt a se imparti pamintul jumata jumate .mie mi se anuleaza actul de vanzare cumparare?
Fiind o cumparatoare de buna-credinta, sunteti aparata de lege.
Chiar daca unul dintre mostenitorii nemultumiti ar cere anularea contractului de vanzare-cumparare, incheiat in forma autentica, magistratii vor trebui sa aplice principiile ocrotirii bunei credinte a tertului dobânditor, precum si a securitătii raporturilor juridice civile, instanta urmand sa respinga ca neintemeiata solicitarea privind anularea actului juridic subsecvent.
n ati inteles trebuie sa mai ia 50m2 din pamantul pe care eu l am cumparat. adica 250 unu 250celalalt din cei 500 si eu ce fac eu am cumparat 300.aici e problema
Nu se poate anula contractul pentru acest motiv. Nu se poate anula nici macar in situatia in care ar fi mai multi mostenitori, dintre care au consimtit la instrainare doar cei doi. In acest din urma caz, soarta instrainarii va depinde de rezultatul partajului.
V-au vandut 300 mp din cei 500. Le-au mai ramas 200 mp. Pe acestia pot sa-i imparta. Nu pot imparti mai mult decat au.
Daca sunteti in indiviziune cu ei asupra intregului teren (ceea ce nu prea cred, dar, cine stie?) veti obtine terenul aferent casei si, daca va fi cazul, un drept de servitute de trecere.
Daca reveniti cu detalii, poate reusiti sa obtineti un raspuns concret. Ati incheiat un act de v/c sau doar un antecontract? S-a facut o documentatie de lotizare a suprafetei de 300 mp?